Chicken wings van de Braaimaster

Deze week eenvoudige maar super lekkere chicken wings waarmee je indruk maakt op je gasten. Deze zijn bereid op de Braaimaster maar zijn op elke BBQ te maken.

Voorbereiding

  1. Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier.
  2. Doe een scheutje zonnebloemolie over de kip en meng deze door elkaar.
  3. Daarna circa 3 eetlepel rub er overheen en meng dit weer goed door elkaar zodat elke vleugel goed in de rub zit.
  4. Bewaar de vleugels in de ziplock zak in de koelkast en laat de rub intrekken.

Bereiding Braai

  1. Steek de braai aan.
    Er zijn verschillende methoden om een Braaimaster aan te steken. De makkelijkste manier is om aanmaakblokjes op een stuk hout te plaatsen aan de onderzijde van de kolenmaker. Deze steek je aan en vervolgens ontbranden de blokken hout er boven. Tip! Om het proces makkelijk en sneller maken kun je de kolenmaker vullen bij het startende vuur. Je legt dat eerst wat dunnere blokjes erin zodat deze vlam vatten. Daarna kun je het vuur verder uitbouwen.
  2. Het rooster plaats in de middelste sleuf.
  3. Verdeel de kolen gelijkmatig onder het rooster, een laag van circa 1 cm dikte is meer dan voldoende. Je wilt niet te veel hitte creëren.
  4. Haal de vleugels uit de koelkast en verdeel deze over het rooster.
  5. Draai regelmatig om totdat de minimale kerntemperatuur 75°C mag tot max 82°C.
  6. Serveer op een mooie plank.
  7. Saus is optioneel maar de smaak is op deze manier al meer dan genoeg om van te genieten.

Bereiding BBQ/Kamado

  1. Steek de BBQ aan.
  2. Zorg voor directe hitte opstelling en ga voor 160-180°C.
  3. Haal de vleugels uit de koelkast en verdeel deze over het rooster.
  4. Draai regelmatig om totdat de minimale kerntemperatuur 75°C mag tot max 82°C.
  5. Serveer op een mooie plank.

Eet smakelijk!

Michiel Nijhuis
Michiel Nijhuis

Hallo mijn naam is Michiel Nijhuis en ik ben net zoals zovelen een fanatiek bbq’er. Het fanatieke is de laatste 5 jaar alleen maar toegenomen waar het begon met een The Bastard Compact is dit inmiddels uitgebreid tot The Bastard Large, Braaimaster en wat kleinere bbq’s voor de vakantie. Ik vind het leuk om de verschillende manier van barbecueën te beoefenen en deel dit graag op mijn Instagram @michiel.nijhuis

Door Instagram doe ik een paar keer per jaar mee aan evenementen samen met andere bbq’ers die dezelfde passie hebben voor het vuur.
In 2020 kwam mijn culinaire hoogtepunt toen ik benaderd werd door The Bastard om mee te doen met het BBQ boek We Can BBQ Too.

En nu in 2022 het volgende culinaire vervolg door het schrijven van recepten voor BBQ Outside waar ik erg veel zin in heb!!
Dit geeft mij weer inspiratie om bestaande gerechten met een andere twist te benaderen maar vooral ook de uitdaging om voor verschillende niveaus bbq’(st)er leuke gerechten te maken.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Snack Taco’s

Het gebeurt nog weleens dat je pulled pork maakt en het niet opgaat. Voor deze leftovers hebben we het recept voor een perfecte snack om te serveren aan gasten. Hiermee zal je zeker indruk maken en kost niet veel tijd om te bereiden. Wat wil je nog meer?

Recepten

Chicken wings van de Braaimaster

Deze week eenvoudige, maar super lekkere chicken wings waarmee je indruk maakt op je gasten. Deze zijn bereid op de Braaimaster maar zijn op elke BBQ te maken.

Recepten

IPA Pulled Pork

Pulled pork is een BBQ klassieker die uiteraard niet mag ontbreken bij de recepten bij BBQ Outside. Ik heb de pulled pork gemaakt door deze vooraf te injecteren met IPA bier

Recepten

Taco Birria

Deze keer maakt Michiel Nijhuis Taco Birria. Een fantastisch Mexicaans gerecht met Brisket als basis. Met dit recept maak je zowel de vulling als de taco’s. Een smaakcombinatie welke je moet proberen!

Onderhoud

Hoe onderhoud je messen?

Helaas zijn er nog steeds mensen die messen in de vaatwasser doen. De hoge temperatuur in combinatie met schoonmaakmiddelen kunnen

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen