Deze week eenvoudige maar super lekkere chicken wings waarmee je indruk maakt op je gasten. Deze zijn bereid op de Braaimaster maar zijn op elke BBQ te maken.
Voorbereiding
- Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier.
- Doe een scheutje zonnebloemolie over de kip en meng deze door elkaar.
- Daarna circa 3 eetlepel rub er overheen en meng dit weer goed door elkaar zodat elke vleugel goed in de rub zit.
- Bewaar de vleugels in de ziplock zak in de koelkast en laat de rub intrekken.
Bereiding Braai
- Steek de braai aan.
Er zijn verschillende methoden om een Braaimaster aan te steken. De makkelijkste manier is om aanmaakblokjes op een stuk hout te plaatsen aan de onderzijde van de kolenmaker. Deze steek je aan en vervolgens ontbranden de blokken hout er boven. Tip! Om het proces makkelijk en sneller maken kun je de kolenmaker vullen bij het startende vuur. Je legt dat eerst wat dunnere blokjes erin zodat deze vlam vatten. Daarna kun je het vuur verder uitbouwen. - Het rooster plaats in de middelste sleuf.
- Verdeel de kolen gelijkmatig onder het rooster, een laag van circa 1 cm dikte is meer dan voldoende. Je wilt niet te veel hitte creëren.
- Haal de vleugels uit de koelkast en verdeel deze over het rooster.
- Draai regelmatig om totdat de minimale kerntemperatuur 75°C mag tot max 82°C.
- Serveer op een mooie plank.
- Saus is optioneel maar de smaak is op deze manier al meer dan genoeg om van te genieten.
Bereiding BBQ/Kamado
- Steek de BBQ aan.
- Zorg voor directe hitte opstelling en ga voor 160-180°C.
- Haal de vleugels uit de koelkast en verdeel deze over het rooster.
- Draai regelmatig om totdat de minimale kerntemperatuur 75°C mag tot max 82°C.
- Serveer op een mooie plank.
Eet smakelijk!