Chicken wings van de Braaimaster

Deze week eenvoudige maar super lekkere chicken wings waarmee je indruk maakt op je gasten. Deze zijn bereid op de Braaimaster maar zijn op elke BBQ te maken.

Voorbereiding

  1. Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier.
  2. Doe een scheutje zonnebloemolie over de kip en meng deze door elkaar.
  3. Daarna circa 3 eetlepel rub er overheen en meng dit weer goed door elkaar zodat elke vleugel goed in de rub zit.
  4. Bewaar de vleugels in de ziplock zak in de koelkast en laat de rub intrekken.

Bereiding Braai

  1. Steek de braai aan.
    Er zijn verschillende methoden om een Braaimaster aan te steken. De makkelijkste manier is om aanmaakblokjes op een stuk hout te plaatsen aan de onderzijde van de kolenmaker. Deze steek je aan en vervolgens ontbranden de blokken hout er boven. Tip! Om het proces makkelijk en sneller maken kun je de kolenmaker vullen bij het startende vuur. Je legt dat eerst wat dunnere blokjes erin zodat deze vlam vatten. Daarna kun je het vuur verder uitbouwen.
  2. Het rooster plaats in de middelste sleuf.
  3. Verdeel de kolen gelijkmatig onder het rooster, een laag van circa 1 cm dikte is meer dan voldoende. Je wilt niet te veel hitte creëren.
  4. Haal de vleugels uit de koelkast en verdeel deze over het rooster.
  5. Draai regelmatig om totdat de minimale kerntemperatuur 75°C mag tot max 82°C.
  6. Serveer op een mooie plank.
  7. Saus is optioneel maar de smaak is op deze manier al meer dan genoeg om van te genieten.

Bereiding BBQ/Kamado

  1. Steek de BBQ aan.
  2. Zorg voor directe hitte opstelling en ga voor 160-180°C.
  3. Haal de vleugels uit de koelkast en verdeel deze over het rooster.
  4. Draai regelmatig om totdat de minimale kerntemperatuur 75°C mag tot max 82°C.
  5. Serveer op een mooie plank.

Eet smakelijk!

Michiel Nijhuis
Michiel Nijhuis

Hallo mijn naam is Michiel Nijhuis en ik ben net zoals zovelen een fanatiek bbq’er. Het fanatieke is de laatste 5 jaar alleen maar toegenomen waar het begon met een The Bastard Compact is dit inmiddels uitgebreid tot The Bastard Large, Braaimaster en wat kleinere bbq’s voor de vakantie. Ik vind het leuk om de verschillende manier van barbecueën te beoefenen en deel dit graag op mijn Instagram @michiel.nijhuis

Door Instagram doe ik een paar keer per jaar mee aan evenementen samen met andere bbq’ers die dezelfde passie hebben voor het vuur.
In 2020 kwam mijn culinaire hoogtepunt toen ik benaderd werd door The Bastard om mee te doen met het BBQ boek We Can BBQ Too.

En nu in 2022 het volgende culinaire vervolg door het schrijven van recepten voor BBQ Outside waar ik erg veel zin in heb!!
Dit geeft mij weer inspiratie om bestaande gerechten met een andere twist te benaderen maar vooral ook de uitdaging om voor verschillende niveaus bbq’(st)er leuke gerechten te maken.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen