Het gebruik van aanmaakwokkels

Echt handing die aanmaakwokkels… maar hoe gebruik je ze eigenlijk?

We leggen het je graag in een paar eenvoudige stappen uit:

𝟏. Zet bij de bbq alle schuiven helemaal open. Vul de kamado met houtskool.

𝟐. Zorg voor ruimte tussen de stukken houtskool. Leg daar 3 aanmaakwokkels in de vorm van een piramide in. Verspreid de aanmaakwokkels zo goed mogelijk uit elkaar. Op deze manier creëer je 1 ”hotspot” en is de temperatuur beter te controleren.
Tip! Mocht je gaan werken met hele lage temperaturen dat is het gebruik van één á twee wokkels aan te raden. Hierdoor is de temperatuur eenvoudig te controleren.

3. Steek de wokkels aan en wacht tot deze, na ongeveer 7-8 minuten, opgebrand zijn.
Tip! Heb je toch last van veel witte rook? Dat betekent dat je de houtskool niet luchtig genoeg hebt neergelegd of de wokkels niet goed uit elkaar gedraaid hebt.

4. Wanneer de wokkels zijn opgebrand kun je de deksel dicht doen en laat je de bbq / kamado rustig op temperatuur komen. Regel daarna de temperatuur met de schuiven onder en boven. Kind kan de was doen! Have fun! 🔥

Gerelateerde berichten

Recepten

Snack Taco’s

Het gebeurt nog weleens dat je pulled pork maakt en het niet opgaat. Voor deze leftovers hebben we het recept voor een perfecte snack om te serveren aan gasten. Hiermee zal je zeker indruk maken en kost niet veel tijd om te bereiden. Wat wil je nog meer?

Recepten

Chicken wings van de Braaimaster

Deze week eenvoudige, maar super lekkere chicken wings waarmee je indruk maakt op je gasten. Deze zijn bereid op de Braaimaster maar zijn op elke BBQ te maken.

Recepten

IPA Pulled Pork

Pulled pork is een BBQ klassieker die uiteraard niet mag ontbreken bij de recepten bij BBQ Outside. Ik heb de pulled pork gemaakt door deze vooraf te injecteren met IPA bier

Recepten

Taco Birria

Deze keer maakt Michiel Nijhuis Taco Birria. Een fantastisch Mexicaans gerecht met Brisket als basis. Met dit recept maak je zowel de vulling als de taco’s. Een smaakcombinatie welke je moet proberen!

Onderhoud

Hoe onderhoud je messen?

Helaas zijn er nog steeds mensen die messen in de vaatwasser doen. De hoge temperatuur in combinatie met schoonmaakmiddelen kunnen

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen