Echt handing die aanmaakwokkels… maar hoe gebruik je ze eigenlijk?
We leggen het je graag in een paar eenvoudige stappen uit:
𝟏. Zet bij de bbq alle schuiven helemaal open. Vul de kamado met houtskool.
𝟐. Zorg voor ruimte tussen de stukken houtskool. Leg daar 3 aanmaakwokkels in de vorm van een piramide in. Verspreid de aanmaakwokkels zo goed mogelijk uit elkaar. Op deze manier creëer je 1 ”hotspot” en is de temperatuur beter te controleren.
Tip! Mocht je gaan werken met hele lage temperaturen dat is het gebruik van één á twee wokkels aan te raden. Hierdoor is de temperatuur eenvoudig te controleren.
3. Steek de wokkels aan en wacht tot deze, na ongeveer 7-8 minuten, opgebrand zijn.
Tip! Heb je toch last van veel witte rook? Dat betekent dat je de houtskool niet luchtig genoeg hebt neergelegd of de wokkels niet goed uit elkaar gedraaid hebt.
4. Wanneer de wokkels zijn opgebrand kun je de deksel dicht doen en laat je de bbq / kamado rustig op temperatuur komen. Regel daarna de temperatuur met de schuiven onder en boven. Kind kan de was doen! Have fun!