Het gebruik van aanmaakwokkels

Echt handing die aanmaakwokkels… maar hoe gebruik je ze eigenlijk?

We leggen het je graag in een paar eenvoudige stappen uit:

𝟏. Zet bij de bbq alle schuiven helemaal open. Vul de kamado met houtskool.

𝟐. Zorg voor ruimte tussen de stukken houtskool. Leg daar 3 aanmaakwokkels in de vorm van een piramide in. Verspreid de aanmaakwokkels zo goed mogelijk uit elkaar. Op deze manier creëer je 1 ”hotspot” en is de temperatuur beter te controleren.
Tip! Mocht je gaan werken met hele lage temperaturen dat is het gebruik van één á twee wokkels aan te raden. Hierdoor is de temperatuur eenvoudig te controleren.

3. Steek de wokkels aan en wacht tot deze, na ongeveer 7-8 minuten, opgebrand zijn.
Tip! Heb je toch last van veel witte rook? Dat betekent dat je de houtskool niet luchtig genoeg hebt neergelegd of de wokkels niet goed uit elkaar gedraaid hebt.

4. Wanneer de wokkels zijn opgebrand kun je de deksel dicht doen en laat je de bbq / kamado rustig op temperatuur komen. Regel daarna de temperatuur met de schuiven onder en boven. Kind kan de was doen! Have fun! 🔥

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen