Hoe onderhoud je messen?

Helaas zijn er nog steeds mensen die messen in de vaatwasser doen. De hoge temperatuur in combinatie met schoonmaakmiddelen kunnen het metaal van je messen aantasten, beschadigen of doen verkleuren. Je kan je messen daarom het beste gewoon met de hand schoonmaken.

1. Veeg het mes schoon en verwijder de etensresten.

2. Maak het mes schoon met warm water, een zachte spons en wat afwasmiddel. 

3. Spoel en droog het mes gelijk af om roest te voorkomen.

Wist je dat…

Japanse messen vaak zijn voorzien van een gehamerd lemmet? Dit geeft een robuuste en gave look. Om vliegroest te voorkomen is het advies om het mes na gebruik te behandelen met een klein laagje olie. Hierdoor sluiten de open structuren en wordt het mes beschermd.

De moraal van het verhaal: goed onderhoud loont! Wanneer je je messen goed onderhoudt, blijven je messen automatisch ook scherper.

Gerelateerde berichten

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Recepten

Kipshoarma van het spit

Met dit recept maken jij je eigen kipshoarma van het spit! Een techniek waarbij je nog meer beleving krijgt. Waan je de eigenaar van shoarmazaak en snijd je eigen kip van het spit. Een geweldige ervaring voor jezelf maar ook voor je gasten. Je kunt tijdens het maken van shoarma of gyros oneindig experimenteren met ingrediënten.

Recepten

Krokante kipnuggets

Wie houdt er niet van krokante kipnuggets?! Persoonlijk vinden wij ze met een krokante bite nog lekkerder. Het leukste aan zelf krokante kipnuggets maken is dat je heel veel verschillende manieren hebt om de smaak en de korst te creëren. In dit recept maken we gebruik van kippendijen, uiteraard kan je ook kipfilet gebruiken.

Heerlijk opgediend. Kaas mosterd soep met zalm
Recepten

Gerookte kaas mosterd soep met zalm

We delen weer een nieuw recept met jullie. Dit keer een niet alledaags recept: gerookte kaas-mosterd soep met zalm. Vooral leuk omdat de techniek koud roken wordt toegepast. Iets wat nog lang niet iedere BBQ’er doet. Echt een aanrader voor kaasliefhebbers!

Recepten

Homestyle Whopper Cheese

Het leukste van BBQ’en vind ik toch het maken van hamburgers. Wanneer je deze zelf maakt op de BBQ lijken ze eindelijk wel op de burgers van de reclame, heerlijke flame grilled burgers met echte kaas en verse ingrediënten. Het mooie van de Whopper is dat de saus op de burger gewoon ketchup en mayonaise is, iets wat vaak al in de voorraadkast aanwezig is.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen