Hoe onderhoud je messen?

Helaas zijn er nog steeds mensen die messen in de vaatwasser doen. De hoge temperatuur in combinatie met schoonmaakmiddelen kunnen het metaal van je messen aantasten, beschadigen of doen verkleuren. Je kan je messen daarom het beste gewoon met de hand schoonmaken.

1. Veeg het mes schoon en verwijder de etensresten.

2. Maak het mes schoon met warm water, een zachte spons en wat afwasmiddel. 

3. Spoel en droog het mes gelijk af om roest te voorkomen.

Wist je dat…

Japanse messen vaak zijn voorzien van een gehamerd lemmet? Dit geeft een robuuste en gave look. Om vliegroest te voorkomen is het advies om het mes na gebruik te behandelen met een klein laagje olie. Hierdoor sluiten de open structuren en wordt het mes beschermd.

De moraal van het verhaal: goed onderhoud loont! Wanneer je je messen goed onderhoudt, blijven je messen automatisch ook scherper.

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen