Kipshoarma van het spit

Met dit recept maak jij je eigen kipshoarma van het spit! Een techniek waarbij je nog meer beleving krijgt. Waan je de eigenaar van shoarmazaak en snijd je eigen kip van het spit. Een geweldige ervaring voor jezelf maar ook voor je gasten. Je kunt tijdens het maken van kipshoarma of gyros oneindig experimenteren met ingrediënten. Tip! Probeer het bijvoorbeeld eens met kalfsvlees. Een hele andere smaak en bite.

  1. Voeg de kippendij, een scheut olie en de shoarmakruiden bij elkaar in een kom. Meng alles goed door elkaar.
  2. Zet de kippendij een nacht in de koeling om de kruiden goed in te laten trekken.
  3. Maak de ui en paprika schoon en snij deze doormidden.
  4. Haal de kippendij uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.
  5. Pak de spies van de rotterie en bouw de shoarma zo op:
    • Eerste helft van de ui op de spies zorg dat de ronde kant naar het handvat zit.
    • Breng daarna de kippendij over de spies naar de ui en duw deze goed aan.
    • Vervolgens een halve paprika over de spies en schuif deze goed tegen de kippendij.
    • Blijf dit herhalen tot tot je vlees en paprika op zijn.
    • Als laatste de 2e helft van de ui over de spie , zorg ervoor dat de platte kant tegen de kippendij zit. Je eindigt met de ronde kant.
  6. Verwarm de bbq voor op 180 graden zorg dat je de kolen aan de zijkant hebt liggen. Maak als het ware een dijkje van houtskool tegen het keramiek. Leg eventueel een opvangbak in het midden voor vocht/vet wat naar beneden valt.
  7. Grill de kippendij naar een kerntemperatuur van 85 graden. Je kunt dit controleren met een prikthermometer. Als je constant de kerntemperatuur wilt weten kun je een MEATER of MEATER+ gebruiken.
  8. De Kipshoarma is nu bijna klaar. Haal het spit van de bbq en snij het vlees met een scherp vlees mes boven een grote schaal. Nog makkelijker is het gebruiken van een ashouder van LetzQ. Deze kun je tijdens het grillen al monteren of naderhand. Hierdoor staat je spies met kip rechtop en kun je hem makkelijker snijden.
  9. Serveer de kipshoarma met pitta brood , sla en (zelf gemaakte )knoflook saus.

Eet smakelijk!

Ferry Krul
Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn recepten te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq avonturen met jullie.

Ingrediënten

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen