Vandaag bereiden we een heerlijke pastasalade met zalmforel en mango. Een redelijk makkelijke salade met veel diverse smaken. Probeer hem zelf eens uit.
Veel mensen verwarren deze twee vissoorten of hebben moeite ze te onderscheiden van elkaar. We hebben voor dit recept gekozen voor zalmforel in plaats van zalm. Zalmforel is meestal een stuk voordeliger dan zalm en daardoor een recept wat goedkoper is en toegankelijker is om te maken.
Aan de slag!
- Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet deze af en laat deze afkoelen.
- Kook de eieren hard gekookt. Giet ze daarna af en pel de eieren. Laat ze afkoelen en snij ze in partjes.
- Kook de boontjes beet gaar. Laat ze afkoelen en snij ze in delen van ongeveer 2 cm per stuk.
- Maak de lente ui en de rode ui schoon en snipper deze fijn.
- Schil de mango’s en snij deze in fijne partjes.
- We gaan nu de dressing maken.
- Snij de peterselie fijn. Pers een halve citroen en rasp de schil. Bewaar de andere helft van de citroen. Snij een halve rode peper, zonder pitten, fijn. Bewaar ook hier de andere helft van.
- Meng de peterselie, citroensap, citroenschil, de honing ,de kappertjes, de rode peper, peper, zout en 6 eetlepels olijfolie. Meng het geheel goed door elkaar.
- Pak een grote kom en meng de penne , de lente ui , rode ui , de mango’s, de boontjes , rucola en de dressing door elkaar en zet de kom in de koelkast.
- Pak een schaaltje of mengkom en meng de roomboter, dille, knoflook fijn gesneden, de rest van de andere helft van de rode peper fijn gesneden, peper en zout en meng dit door elkaar.
- Spoel de zalm forel schoon onder de kraan.
- Vul de zalmforel met het roomboter mengsel en leg hier de andere helft van de citroen in plakjes gesneden bovenop in de zalmforel.
- Pak de forel in met dikke aluminium folie. Tip! Let er op dat de glimmende zijde aan de binnenzijde zit.
- Steek de barbecue aan en bereid de bbq voor 180 graden indirect.
- Leg de forel ongeveer 20 minuten op de bbq. Als je de folie open doet en de ogen zijn wit gedraaid is de forel gaar.
- Maak de forel schoon, pluk het vlees van de vis en meng de vis voorzichtig door de pasta salade.
- Doe de salade in een mooie lage schaal en leg hierboven op de eieren partjes.
Eet smakkelijk
TIP van de chef! Als je van pittig houdt kun je er eventueel een beetje wasabi mayo bij doen.




