Ribeye jalapeno cheddar rolletjes

Kan jij ook zo genieten van een stuk ribeye? Dan hebben we hier een leuk recept met ribeye in een andere vorm. Heel erg lekker als voorgerecht of combineer het met een aantal bijgerechten tot het hoofdgerecht.

Mocht je nu niet houden van pittig dan kun je er voor kiezen om de jalapeno weg te laten of te vervangen voor bosui voor een andere smaakbeleving. Of wil je een minder vet vlees gebruiken? Kies dan voor entrecôte. Dit geeft absoluut een andere smaakbeleving.

We gaan aan de slag.

  1. Haal de ribeye uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Snij de jalapeno peper in ringen.
  3. Snijd de ribeye in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  4. Leg het vlees op een plank en leg op een het vlees 2 cm vanaf de bovenkant een plakje cheddar kaas. Daar bovenop leg je de jalapeno. Doe dit naar eigen smaak.
  5. Rol nu het plakje van onder naar boven strak op. Je ziet dat het kaas nu binnen de rol valt.
  6. We bekleden het rolletje rondom strak met de plakken ontbijt spek.
  7. Bestrooi het rolletje met grove zout en pepper. Uiteraard kan je ook een rub naar smaak gebruiken.
  8. Pak de rolletjes in met huishoudfolie en leg deze een uur op een bord of schaal in de koelkast. Het spek blijft nu beter om het rolletje zitten.

Steek de grill aan!

  1. Bereid de BBQ met een halve deflector/conveggtor plaat voor op een indirect en direct zone op 180 graden.
  2. Smeer de rolletjes in met de BBQ saus.
  3. Leg de rolletje op het indirecte gedeelte en verwarm deze tot een kerntemperatuur van 48 graden. Smeer tussen door de rolletjes nog een keer in met BBQ saus.
  4. Laat de bbq oplopen tot een temperatuur van 200 graden.
  5. Grill de rolletjes krokant af tot een kerntemperatuur van 54 graden.

Eet smakelijk.

Ferry Krul
Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn recepten te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Philly cheese steak van bavette

Een heerlijke philly cheese steak van bavette. De combinatie met augurkensap te geeft een enorm frisse smaak. Houd er rekening dat het broodje enorm vult, wat het gelijk weer zeer geschikt maakt als lunch of een snelle avond hap.

Recepten

Gevulde procureur rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt. Bijna iedereen kent inmiddels de bavette rollade. Een BBQ klassieker die vaak voorbij komt. Dit recept is een variant daarop alleen dan gemaakt met varkensprocureur.

Recepten

Ribeye jalapeno cheddar rolletjes

Kan jij ook zo genieten van een stuk ribeye? Dan hebben we hier een leuk recept met ribeye in een andere vorm. Heel erg lekker als voorgerecht of combineer het met een aantal bijgerechten tot het hoofdgerecht.

Recepten

Pastasalade met zalmforel en mango

Vandaag bereiden we een heerlijke pastasalade met zalmforel en mango. Een redelijk makkelijke salade met veel diverse smaken. Probeer hem

Recepten

Jalapeno cheddar kip grillworst

Na het succes van de (kaas) grillworst is het tijd voor een aanvulling op het bestaande recept. We komen we nu met de Jalapeno cheddar kip grillworst. Deze heerlijke pittige worst zal zeker in de smaak vallen bij de pittige liefhebbers.

Recepten

Italiaans gehaktbrood

We gaan voor dit recept naar Italië. Dit lekkere Italiaanse gehaktbrood is heerlijk voor zowel lunch als diner en past enorm lekker bij een pasta/ salade of gewoon een stuk stokbrood met kruidenboter. Het water loopt je toch al in je mond.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen

GRATIS

Pellet XL actiepakket t.w.v. 65,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Pellet L actiepakket t.w.v. 45,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Gas XL actiepakket t.w.v. 100,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Gas L actiepakket t.w.v. 60,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Houtskool L actiepakket t.w.v. 65,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Houtskool M actiepakket t.w.v. 35,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Houtskool XL actiepakket t.w.v. 110,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.