Kan jij ook zo genieten van een stuk ribeye? Dan hebben we hier een leuk recept met ribeye in een andere vorm. Heel erg lekker als voorgerecht of combineer het met een aantal bijgerechten tot het hoofdgerecht.
Mocht je nu niet houden van pittig dan kun je er voor kiezen om de jalapeno weg te laten of te vervangen voor bosui voor een andere smaakbeleving. Of wil je een minder vet vlees gebruiken? Kies dan voor entrecôte. Dit geeft absoluut een andere smaakbeleving.
We gaan aan de slag.
- Haal de ribeye uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Snij de jalapeno peper in ringen.
- Snijd de ribeye in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Leg het vlees op een plank en leg op een het vlees 2 cm vanaf de bovenkant een plakje cheddar kaas. Daar bovenop leg je de jalapeno. Doe dit naar eigen smaak.
- Rol nu het plakje van onder naar boven strak op. Je ziet dat het kaas nu binnen de rol valt.
- We bekleden het rolletje rondom strak met de plakken ontbijt spek.
- Bestrooi het rolletje met grove zout en pepper. Uiteraard kan je ook een rub naar smaak gebruiken.
- Pak de rolletjes in met huishoudfolie en leg deze een uur op een bord of schaal in de koelkast. Het spek blijft nu beter om het rolletje zitten.
Steek de grill aan!
- Bereid de BBQ met een halve deflector/conveggtor plaat voor op een indirect en direct zone op 180 graden.
- Smeer de rolletjes in met de BBQ saus.
- Leg de rolletje op het indirecte gedeelte en verwarm deze tot een kerntemperatuur van 48 graden. Smeer tussen door de rolletjes nog een keer in met BBQ saus.
- Laat de bbq oplopen tot een temperatuur van 200 graden.
- Grill de rolletjes krokant af tot een kerntemperatuur van 54 graden.
Eet smakelijk.



