Stoofvlees gesudderd in whiskey en Guiness bier stoofvlees

Stoofvlees in whiskey en Guiness bier

Deze week staat er een echt najaars stoofpot op het menu. Iets wat perfect past bij deze tijd van het jaar. Stoofvlees gesudderd in whisky en Guiness bier! Ferry legt hieronder uit hoe je dit overheerlijke gerecht zelf kunt maken.

Riblappen marineren

  1. Voeg de olie,100 ml whisky, 250 ml Guinness bier, citroen en bruine suiker in een kom en meng het door elkaar met een garde.
  2. Snij de sjalotten en de knoflook fijn en voeg dit samen met de chili vlokken, beetje zout en peper bij het vloeibare mengsel en roer dit alles goed door elkaar met een garde.
  3. Doe de marinade samen met de riblappen in een ziplock zak en laat het minimaal een nacht in de koelkast liggen.

Buikspek marineren

  1. Voeg de ingrediënten bij elkaar en bestrooi de buikspek ruim rondom in.
  2. Pak de ingestrooide buikspek in huishuidfolie en laat deze minimaal een nacht in de koelkast liggen.

Stoofpot maken

  1. Steek de barbecue aan en breng hem naar 200 graden directe warmte.
  2. Snij de wortels, bleekselderij, ui en champignons in dunne plakken.
  3. Snij de knoflook fijn.
  4. Grill de buikspek rondom krokant tot een kerntemperatuur van 65 graden haal hem dan van de BBQ en laat hem afkoelen. Als de buikspek is afgekoeld snij je deze in dunne reepjes.
  5. Haal de riblappen uit de marinade, dep deze droog en laat ze even op kamertemperatuur komen, zodra ze op temperatuur zijn grill je deze even kort aan beide zijde op de BBQ zodat er een mooi gegrild laag je op zit. Laat de riblappen afkoelen en snij ze dan in stukken van ongeveer 5 x 5 cm.
  6. Zet de dutch oven op de BBQ en fruit de knoflook en de ui met een klontje boter, zodra de ui een mooie glans laag heeft voeg je de stukken riblap erbij en bak je deze nog een beetje aan.
  7. Voeg de gesneden groente erbij en bak deze ongeveer 2 minuten mee, daarna voeg je nog de reepjes buikspek erbij en de bloem en blus je het geheel af met de runder bouillon, 250 ml Guinness en 50 ml whisky.
  8. Roer alles goed door elkaar en voeg de ontbijtkoek in stukjes, laurier blaadjes, jenever bessen en de kruidnagel toe. Laat de BBQ terug zakken tot 150 graden en laat de dutch oven zon 3 uur sudderen.

Bijgerecht gefrituurde zoete aardappel friet

  1. Snij de aardappel in plakken van ongeveer 1,5 cm.
  2. Kook de aardappels beetgaar met een beetje zout.
  3. Laat de aardappels afkoelen en snij deze in reepjes van 1,5 cm.
  4. Frituur de aardappels tot ze mooi krokant zijn en voeg een beetje zeezout toe.

Eet smakelijk!

Ferry Krul
Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn recepten te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq avonturen met jullie.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen