Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Voorbereiding

  1. Verwijder met een fileermes het vlies van de beefhamer.
  2. Smeer de beef hammer in met mosterd of bij voorkeur The Sauce zodat de rub beter blijft plakken.
  3. Bestrooi de beef hammer riant met een stevige beef rub .
  4. Bind de beefhamer als een rollande in met bindtouw en pak deze in met huishoudfolie. Laat de beefhamer een nacht rusten in de koeling.
  5. Haal de beef hammer uit de folie en laat deze op kamertemperatuur komen.

Aan de slag!

  1. Bereid de bbq indirect voor op 120 graden en zet een bakje met water in de bbq.
  2. Voeg wat rookhout toe bij de bbq gebruik voor een stevige smaak eiken of hickory en voor.
    Je kan eventueel ook wat fruit hout toevoegen voor een wat subtielere smaak.
  3. Rook de beef hamer ongeveer tussen de 2 en 3 uur.
  4. Na het roken pak je de beefhamer in met aluminium folie of slagers papier en gaar je de beefhamer naar een kerntemperatuur van 98 graden.
  5. Bij 98 graden haal je de beefhamer van de bbq en leg je deze in het aluminium folie 1 uur lang te rusten in een koelbox, hierdoor zullen de vleessappen zich goed verdelen in het vlees en het overgebleven vet zal mooi stollen.
  6. Verwijder de folie en het touw na het rusten en pull de beefhamer.

We maken de tomatensalse

  1. Snij de tomaten in blokjes.
  2. Snij de feta kaas in blokjes.
  3. Hak de koriander fijn.
  4. Snij de ui fijn.
  5. Snij de jalapeno fijn.
  6. Voeg alles in een kom en meng dit door elkaar.
  7. Voeg wat limoensap, zout en grove peper naar smaak  toe.

Serveertip
Vul een wrap van de bbq met sla, pulled beef en een eigen gemaakte tomaten salsa.

Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn recepten te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq avonturen met jullie.

Ingrediënten

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen