Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!
Voorbereiding
- Verwijder met een fileermes het vlies van de beefhamer.
- Smeer de beef hammer in met mosterd of bij voorkeur The Sauce zodat de rub beter blijft plakken.
- Bestrooi de beef hammer riant met een stevige beef rub .
- Bind de beefhamer als een rollande in met bindtouw en pak deze in met huishoudfolie. Laat de beefhamer een nacht rusten in de koeling.
- Haal de beef hammer uit de folie en laat deze op kamertemperatuur komen.
Aan de slag!
- Bereid de bbq indirect voor op 120 graden en zet een bakje met water in de bbq.
- Voeg wat rookhout toe bij de bbq gebruik voor een stevige smaak eiken of hickory en voor.
Je kan eventueel ook wat fruit hout toevoegen voor een wat subtielere smaak. - Rook de beef hamer ongeveer tussen de 2 en 3 uur.
- Na het roken pak je de beefhamer in met aluminium folie of slagers papier en gaar je de beefhamer naar een kerntemperatuur van 98 graden.
- Bij 98 graden haal je de beefhamer van de bbq en leg je deze in het aluminium folie 1 uur lang te rusten in een koelbox, hierdoor zullen de vleessappen zich goed verdelen in het vlees en het overgebleven vet zal mooi stollen.
- Verwijder de folie en het touw na het rusten en pull de beefhamer.
We maken de tomatensalse
- Snij de tomaten in blokjes.
- Snij de feta kaas in blokjes.
- Hak de koriander fijn.
- Snij de ui fijn.
- Snij de jalapeno fijn.
- Voeg alles in een kom en meng dit door elkaar.
- Voeg wat limoensap, zout en grove peper naar smaak toe.
Serveertip
Vul een wrap van de bbq met sla, pulled beef en een eigen gemaakte tomaten salsa.