Italiaans gehaktbrood

Dit lekkere Italiaanse gehaktbrood is heerlijk voor zowel lunch als diner en past enorm lekker bij een pasta/ salade of gewoon een stuk stokbrood met kruidenboter. Het water loopt je toch al in je mond.

Natuurlijk kun je hier naar eigen wens variaties op bedenken. Gebruik verschillende ingrediënten zoals met verschillende noten of kaas soorten, verschillende kruiden en verschillende glacés. Zo kun je aan ieder gehaktbrood je eigen twist geven.

We gaan aan de slag!

  1. Haal het gehakt uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Bak de spekjes in een beetje olijfolie uit.
  3. Snijd de groenten, kruiden en kaas fijn.
  4. Pak een grote kom en doe hier het gehakt, het uitgebakken spek, de groenten, de kruiden, de kaas, 4 eieren, panko en zout en peper naar eigen smaak in.
  5. Kneed het geheel goed door elkaar en maak een mooi stevige brood vormige bol.
  6. Leg op een snijplank wat huishoudfolie en pak het gehakt in.
  7. Leg het gehakt minimaal 4 uur in de koeling zodat de ingrediënten lekker in het gehakt trekken.
  8. Leg een ceder rookplankje minimaal 2 uur in een bak met water.
  9. Bereid de bbq voor op indirect grillen op een temperatuur van 150 graden.
  10. Pak het gehakt uit de folie en leg dit op de cederhouten rookplank. En leg deze op de bbq (Je kan eventueel wat extra rookhout naar smaak toevoegen bij je kolen).
  11. Doe in het gehaktbrood een kerntemperatuurmeter en rook het brood met de deksel dicht tot een kerntemperatuur van 65 graden.
  12. Voeg ondertussen alle ingrediënten voor de glacé in een steelpannetje en roer tijdens het verwarmen alles door elkaar tot een mooi gladde glacé .
  13. Smeer af en toe het gehakt brood in met de glacé.
  14. Als het gehakt brood de kerntemperatuur van 65 graden heeft bereikt haal het gehaktbrood van de bbq en bereid je de bbq voor op direct grillen met een temperatuur van 200 graden.
  15. Gril nu nog een paar minuten het gehaktbrood rondom op het vuur tot een kerntemperatuur van 68 graden.
  16. Haal het gehaktbrood van de bbq en laat het even een klein beetje afkoelen voor je het aansnijd met een scherp mes.
  17. Presenteer het op een bord of op een plank om een lekker stokbroodje te beleggen.

Geniet ervan, eet smakelijk!

Foto van Ferry Krul
Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn recepten te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

BBQ Outside

De digitalisering van barbecues: mogelijkheden & kansen

Barbecueën is al lang niet meer alleen vuur en vlees. Steeds meer merken brengen innovatie via digitalisering: van aansteken tot temperatuurregeling, apps en slimme sensoren. In deze blog nemen we drie inspirerende voorbeelden onder de loep.

BBQ Outside

Nieuw bij BBQ Outside: Angus & Oink

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we ons assortiment hebben uitgebreid met de smaakvolle rubs van Angus & Oink. Bekend om zijn innovatieve en authentieke kruidenmixen die elke barbecue-ervaring verrijken.

BBQ Outside

BBQ Outside Festival op zondag 30 maart 2025

Op zondag 30 maart 2025 vindt het BBQ Outside Festival plaats. Met alles wat een BBQ-liefhebber zich maar kan wensen: van inspirerende demonstraties tot heerlijke proeverijen en de nieuwste BBQ-trends.

BBQ Outside

Koek en Zopie bij BBQ Outside

Bij BBQ Outside en Grando Keukens en Badkamers Purmerend zijn we ontzettend dankbaar voor jullie enthousiasme en bezoeken het afgelopen jaar. Om jullie te bedanken, organiseren we op zaterdag 28 december 2024 een gezellige Koek en Zopie Dag!

BBQ Outside

Maak kans op een Big Green Egg Mini!

De feestdagen staan voor de deur, en bij BBQ Outside maken we het nóg feestelijker met een waanzinnige eindejaarsactie! Stel je voor: het nieuwe jaar beginnen met een eigen Big Green Egg Mini inclusief Carrier.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen

GRATIS

Pellet XL actiepakket t.w.v. 85,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Pellet L actiepakket t.w.v. 45,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Gas XL actiepakket t.w.v. 100,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Gas L actiepakket t.w.v. 60,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actiepakket L Houtskool BBQ t.w.v. €66,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actie pakket M Houtskool BBQ t.w.v. 36,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actiepakket XL Houtskool BBQ t.w.v. 77,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.