Dit lekkere Italiaanse gehaktbrood is heerlijk voor zowel lunch als diner en past enorm lekker bij een pasta/ salade of gewoon een stuk stokbrood met kruidenboter. Het water loopt je toch al in je mond.
Natuurlijk kun je hier naar eigen wens variaties op bedenken. Gebruik verschillende ingrediënten zoals met verschillende noten of kaas soorten, verschillende kruiden en verschillende glacés. Zo kun je aan ieder gehaktbrood je eigen twist geven.
We gaan aan de slag!
- Haal het gehakt uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Bak de spekjes in een beetje olijfolie uit.
- Snijd de groenten, kruiden en kaas fijn.
- Pak een grote kom en doe hier het gehakt, het uitgebakken spek, de groenten, de kruiden, de kaas, 4 eieren, panko en zout en peper naar eigen smaak in.
- Kneed het geheel goed door elkaar en maak een mooi stevige brood vormige bol.
- Leg op een snijplank wat huishoudfolie en pak het gehakt in.
- Leg het gehakt minimaal 4 uur in de koeling zodat de ingrediënten lekker in het gehakt trekken.
- Leg een ceder rookplankje minimaal 2 uur in een bak met water.
- Bereid de bbq voor op indirect grillen op een temperatuur van 150 graden.
- Pak het gehakt uit de folie en leg dit op de cederhouten rookplank. En leg deze op de bbq (Je kan eventueel wat extra rookhout naar smaak toevoegen bij je kolen).
- Doe in het gehaktbrood een kerntemperatuurmeter en rook het brood met de deksel dicht tot een kerntemperatuur van 65 graden.
- Voeg ondertussen alle ingrediënten voor de glacé in een steelpannetje en roer tijdens het verwarmen alles door elkaar tot een mooi gladde glacé .
- Smeer af en toe het gehakt brood in met de glacé.
- Als het gehakt brood de kerntemperatuur van 65 graden heeft bereikt haal het gehaktbrood van de bbq en bereid je de bbq voor op direct grillen met een temperatuur van 200 graden.
- Gril nu nog een paar minuten het gehaktbrood rondom op het vuur tot een kerntemperatuur van 68 graden.
- Haal het gehaktbrood van de bbq en laat het even een klein beetje afkoelen voor je het aansnijd met een scherp mes.
- Presenteer het op een bord of op een plank om een lekker stokbroodje te beleggen.
Geniet ervan, eet smakelijk!




