De steaksandwich net als de philly cheesesteak is van origine een broodje belegd met vlees. In de meeste gevallen rib-eye met gekaramelliseerde uien en kaassaus. Wij hebben er onze eigen draai aangegeven door een bavette te gebruiken wat net wat meer bite geeft en wat meer groente voor de smaak. Doordat je het vlees met het augurkensap mengt krijg je een enorm frisse smaak. Houd er rekening dat het broodje enorm vult, wat het gelijk weer zeer geschikt maakt als lunch of een snelle avond hap.
Lets cook!
- Snijd de bavette zo fijn mogelijk.
- Voeg nu de ingrediënten in een grote kom:
– De fijn gesneden bavette
– 200 ml augurkensap uit een pot augurken
– Knoflook
– Grove zout en grove peper
– 2 theelepels Cayenne poeder - Meng dit daarna goed door elkaar en laat dit een nacht in de koeling staan. Zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken.
- Haal het vlees de volgende dag uit de koeling en laat dit vervolgens op kamertemperatuur komen.
- Steek de barbecue aan en laat hem op temperatuur komen tot 200 / 250 graden.
- Plaats nu eerst de platesetter of Conveggtor in je barbecue. Zorg dat de temperatuur rond de 200 graden ligt.
- Leg ondertussen je skillet of plancha in de barbecue zodat deze goed op temperatuur komt.
- Snijd de ui, de paprika en vier grote augurken fijn. Je kunt hiervoor ook andere groenten gebruiken naar eigen smaak en inzicht.
- Voeg daarna de groente bij het vlees.
- Meng de cheddar kaas met 200ml slagroom in een steelpannetje. Voeg eventueel nog wat zout, peper en verse knoflook naar smaak toe. Laat dit geheel even inkoken.
- Vet de skillet of plancha in en bak het vlees en de groente, tot het vlees nog een klein beetje rood van binnen is.
Gezien de fijnheid van het vlees zal dit niet al te lang duren. Proef tussendoor een stukje vlees om te checken hoever het is. - Leg daarnaast de broodjes heel even op de bbq zodat deze een klein beetje krokant zijn. Hierdoor worden je broodjes niet soppig en nemen ze minimaal vocht op.
- Vul de broodjes met het vlees en groente en giet rijkelijk de kaassaus erover.
Eet smakelijk!




