Kipshoarma van het spit

Met dit recept maak jij je eigen kipshoarma van het spit! Een techniek waarbij je nog meer beleving krijgt. Waan je de eigenaar van shoarmazaak en snijd je eigen kip van het spit. Een geweldige ervaring voor jezelf maar ook voor je gasten. Je kunt tijdens het maken van kipshoarma of gyros oneindig experimenteren met ingrediënten. Tip! Probeer het bijvoorbeeld eens met kalfsvlees. Een hele andere smaak en bite.

  1. Voeg de kippendij, een scheut olie en de shoarmakruiden bij elkaar in een kom. Meng alles goed door elkaar.
  2. Zet de kippendij een nacht in de koeling om de kruiden goed in te laten trekken.
  3. Maak de ui en paprika schoon en snij deze doormidden.
  4. Haal de kippendij uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.
  5. Pak de spies van de rotterie en bouw de shoarma zo op:
    • Eerste helft van de ui op de spies zorg dat de ronde kant naar het handvat zit.
    • Breng daarna de kippendij over de spies naar de ui en duw deze goed aan.
    • Vervolgens een halve paprika over de spies en schuif deze goed tegen de kippendij.
    • Blijf dit herhalen tot tot je vlees en paprika op zijn.
    • Als laatste de 2e helft van de ui over de spie , zorg ervoor dat de platte kant tegen de kippendij zit. Je eindigt met de ronde kant.
  6. Verwarm de bbq voor op 180 graden zorg dat je de kolen aan de zijkant hebt liggen. Maak als het ware een dijkje van houtskool tegen het keramiek. Leg eventueel een opvangbak in het midden voor vocht/vet wat naar beneden valt.
  7. Grill de kippendij naar een kerntemperatuur van 85 graden. Je kunt dit controleren met een prikthermometer. Als je constant de kerntemperatuur wilt weten kun je een MEATER of MEATER+ gebruiken.
  8. De Kipshoarma is nu bijna klaar. Haal het spit van de bbq en snij het vlees met een scherp vlees mes boven een grote schaal. Nog makkelijker is het gebruiken van een ashouder van LetzQ. Deze kun je tijdens het grillen al monteren of naderhand. Hierdoor staat je spies met kip rechtop en kun je hem makkelijker snijden.
  9. Serveer de kipshoarma met pitta brood , sla en (zelf gemaakte )knoflook saus.

Eet smakelijk!

Foto van Ferry Krul
Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn recepten te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq avonturen met jullie.

Ingrediënten

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

BBQ Outside

De digitalisering van barbecues: mogelijkheden & kansen

Barbecueën is al lang niet meer alleen vuur en vlees. Steeds meer merken brengen innovatie via digitalisering: van aansteken tot temperatuurregeling, apps en slimme sensoren. In deze blog nemen we drie inspirerende voorbeelden onder de loep.

BBQ Outside

Nieuw bij BBQ Outside: Angus & Oink

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we ons assortiment hebben uitgebreid met de smaakvolle rubs van Angus & Oink. Bekend om zijn innovatieve en authentieke kruidenmixen die elke barbecue-ervaring verrijken.

BBQ Outside

BBQ Outside Festival op zondag 30 maart 2025

Op zondag 30 maart 2025 vindt het BBQ Outside Festival plaats. Met alles wat een BBQ-liefhebber zich maar kan wensen: van inspirerende demonstraties tot heerlijke proeverijen en de nieuwste BBQ-trends.

BBQ Outside

Koek en Zopie bij BBQ Outside

Bij BBQ Outside en Grando Keukens en Badkamers Purmerend zijn we ontzettend dankbaar voor jullie enthousiasme en bezoeken het afgelopen jaar. Om jullie te bedanken, organiseren we op zaterdag 28 december 2024 een gezellige Koek en Zopie Dag!

BBQ Outside

Maak kans op een Big Green Egg Mini!

De feestdagen staan voor de deur, en bij BBQ Outside maken we het nóg feestelijker met een waanzinnige eindejaarsactie! Stel je voor: het nieuwe jaar beginnen met een eigen Big Green Egg Mini inclusief Carrier.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen

GRATIS

Pellet XL actiepakket t.w.v. 85,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Pellet L actiepakket t.w.v. 45,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Gas XL actiepakket t.w.v. 100,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Gas L actiepakket t.w.v. 60,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actiepakket L Houtskool BBQ t.w.v. €66,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actie pakket M Houtskool BBQ t.w.v. 36,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actiepakket XL Houtskool BBQ t.w.v. 77,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.