Met dit recept maak jij je eigen kipshoarma van het spit! Een techniek waarbij je nog meer beleving krijgt. Waan je de eigenaar van shoarmazaak en snijd je eigen kip van het spit. Een geweldige ervaring voor jezelf maar ook voor je gasten. Je kunt tijdens het maken van kipshoarma of gyros oneindig experimenteren met ingrediënten. Tip! Probeer het bijvoorbeeld eens met kalfsvlees. Een hele andere smaak en bite.
- Voeg de kippendij, een scheut olie en de shoarmakruiden bij elkaar in een kom. Meng alles goed door elkaar.
- Zet de kippendij een nacht in de koeling om de kruiden goed in te laten trekken.
- Maak de ui en paprika schoon en snij deze doormidden.
- Haal de kippendij uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Pak de spies van de rotterie en bouw de shoarma zo op:
- Eerste helft van de ui op de spies zorg dat de ronde kant naar het handvat zit.
- Breng daarna de kippendij over de spies naar de ui en duw deze goed aan.
- Vervolgens een halve paprika over de spies en schuif deze goed tegen de kippendij.
- Blijf dit herhalen tot tot je vlees en paprika op zijn.
- Als laatste de 2e helft van de ui over de spie , zorg ervoor dat de platte kant tegen de kippendij zit. Je eindigt met de ronde kant.
- Verwarm de bbq voor op 180 graden zorg dat je de kolen aan de zijkant hebt liggen. Maak als het ware een dijkje van houtskool tegen het keramiek. Leg eventueel een opvangbak in het midden voor vocht/vet wat naar beneden valt.
- Grill de kippendij naar een kerntemperatuur van 85 graden. Je kunt dit controleren met een prikthermometer. Als je constant de kerntemperatuur wilt weten kun je een MEATER of MEATER+ gebruiken.
- De Kipshoarma is nu bijna klaar. Haal het spit van de bbq en snij het vlees met een scherp vlees mes boven een grote schaal. Nog makkelijker is het gebruiken van een ashouder van LetzQ. Deze kun je tijdens het grillen al monteren of naderhand. Hierdoor staat je spies met kip rechtop en kun je hem makkelijker snijden.
- Serveer de kipshoarma met pitta brood , sla en (zelf gemaakte )knoflook saus.
Eet smakelijk!




