Philly cheese steak van bavette

De steaksandwich net als de  philly cheesesteak is van origine een broodje belegd met vlees. In de meeste gevallen rib-eye met gekaramelliseerde uien en kaassaus. Wij hebben er onze eigen draai aangegeven door een bavette te gebruiken wat net wat meer bite geeft en wat meer groente voor de smaak. Doordat je het vlees met het augurkensap mengt krijg je een enorm frisse smaak. Houd er rekening dat het broodje enorm vult, wat het gelijk weer zeer geschikt maakt als lunch of een snelle avond hap.

Lets cook!

  1. Snijd de bavette zo fijn mogelijk. 
  2. Voeg nu de ingrediënten in een grote kom:
    – De fijn gesneden bavette
    – 200 ml augurkensap uit een pot augurken
    – Knoflook
    – Grove zout en grove peper
    – 2 theelepels Cayenne poeder
  3. Meng dit daarna goed door elkaar en laat dit een nacht in de koeling staan. Zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken.
  4. Haal het vlees de volgende dag uit de koeling en laat dit vervolgens op kamertemperatuur komen.
  5. Steek de barbecue aan en laat hem op temperatuur komen tot 200 / 250 graden.
  6. Plaats nu eerst de platesetter of Conveggtor in je barbecue. Zorg dat de temperatuur rond de 200 graden ligt.
  7. Leg ondertussen je skillet of plancha in de barbecue zodat deze goed op temperatuur komt.
  8. Snijd de ui, de paprika en vier grote augurken fijn. Je kunt hiervoor ook andere groenten gebruiken naar eigen smaak en inzicht.
  9. Voeg daarna de groente bij het vlees.
  10. Meng de cheddar kaas met 200ml slagroom in een steelpannetje. Voeg eventueel nog wat zout, peper en verse knoflook naar smaak toe. Laat dit geheel even inkoken.
  11. Vet de skillet of plancha in en bak het vlees en de groente, tot het vlees nog een klein beetje rood van binnen is.
    Gezien de fijnheid van het vlees zal dit niet al te lang duren. Proef tussendoor een stukje vlees om te checken hoever het is.
  12. Leg daarnaast de broodjes heel even op de bbq zodat deze een klein beetje krokant zijn. Hierdoor worden je broodjes niet soppig en nemen ze minimaal vocht op.
  13. Vul de broodjes met het vlees en groente en giet rijkelijk de kaassaus erover.

Eet smakelijk!

Foto van Ferry Krul
Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn recepten te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

BBQ Outside

De digitalisering van barbecues: mogelijkheden & kansen

Barbecueën is al lang niet meer alleen vuur en vlees. Steeds meer merken brengen innovatie via digitalisering: van aansteken tot temperatuurregeling, apps en slimme sensoren. In deze blog nemen we drie inspirerende voorbeelden onder de loep.

BBQ Outside

Nieuw bij BBQ Outside: Angus & Oink

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we ons assortiment hebben uitgebreid met de smaakvolle rubs van Angus & Oink. Bekend om zijn innovatieve en authentieke kruidenmixen die elke barbecue-ervaring verrijken.

BBQ Outside

BBQ Outside Festival op zondag 30 maart 2025

Op zondag 30 maart 2025 vindt het BBQ Outside Festival plaats. Met alles wat een BBQ-liefhebber zich maar kan wensen: van inspirerende demonstraties tot heerlijke proeverijen en de nieuwste BBQ-trends.

BBQ Outside

Koek en Zopie bij BBQ Outside

Bij BBQ Outside en Grando Keukens en Badkamers Purmerend zijn we ontzettend dankbaar voor jullie enthousiasme en bezoeken het afgelopen jaar. Om jullie te bedanken, organiseren we op zaterdag 28 december 2024 een gezellige Koek en Zopie Dag!

BBQ Outside

Maak kans op een Big Green Egg Mini!

De feestdagen staan voor de deur, en bij BBQ Outside maken we het nóg feestelijker met een waanzinnige eindejaarsactie! Stel je voor: het nieuwe jaar beginnen met een eigen Big Green Egg Mini inclusief Carrier.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen

GRATIS

Pellet XL actiepakket t.w.v. 85,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Pellet L actiepakket t.w.v. 45,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Gas XL actiepakket t.w.v. 100,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Gas L actiepakket t.w.v. 60,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actiepakket L Houtskool BBQ t.w.v. €66,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actie pakket M Houtskool BBQ t.w.v. 36,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actiepakket XL Houtskool BBQ t.w.v. 77,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.