Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

Voor deze rollade geldt allebei, zeker omdat dit een variant van de bavette rollade is. De bavette rollade is inmiddels een BBQ klassieker en wordt bijna wel bij elke workshop (basis) gemaakt. In dit geval is het met varkenshaas maar kan zeker ook met kipfilet.

  1. Fileer de varkenshaas in de lengterichting van het vlees. Doe dit hetzelfde zoals met bavette. Het is bedoeling dat je vlees over het geheel dezelfde dikte heeft.
  2. Zodra je gereed bent leg je de varkenshazen met de puntzijde naar elkaar toe, zodat je een rechthoek vorm krijgt. Laat ze een beetje overlappen
  3. Doe er eventueel folie over heen en sla met een pollepel de stukken in elkaar zodat het één geheel wordt.
  4. Smeer nu met een (thee)lepel de pesto over het vlees uit.
  5. Daarna leg je de plakken seranoham erop.
  6. Verdeel nu de spinazie met de pijnboompitten en Grana padano kaasvlokken over de ham.
  7. Nu komt het lastige stukje: Rol het geheel strak op over de lange zijde.
  8. Zodra het vlees opgerold is doe je om de 2-3cm slagerstouw eromheen. Maak het touw steeds een dubbele knoop vast.
  9. Wanneer je rollade gebonden is smeer je een beetje olijfolie aan de buitenzijde en strooi je de rollade rijkelijk in de rub.
  10. De rollade kan je nu even in de koelkast bewaren in een zak of op een bord afgedekt met vershoudfolie
  11. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte en directe opstelling in de kamado. Ga voor een temperatuur van circa 150-180°C.
  12. Zodra de BBQ op temperatuur is haal je de rollade uit de koelkast en laat deze even een beetje om temperatuur komen.
  13. Plaats de rollade op het rooster boven het indirecte gedeelte en bak de rollade tot een kerntemperatuur van 53°C
  14. Daarna grill je op het directe gedeelte de buitenkant totdat deze een krokante laag heeft of tot een temperatuur van 58°C
  15. Haal de rollade van de BBQ en laat deze 5 min rusten onder aluminiumfolie. De rollade toedekken niet inpakken.
  16. Verwijder de touwtjes met een mes
  17. Snij hierna de rollade in plakken van 1-2cm en je hebt nu een heerlijk hoofdgerecht om te serveren en te eten.

Enjoy!!

Foto van Michiel Nijhuis
Michiel Nijhuis

Hallo mijn naam is Michiel Nijhuis en ik ben net zoals zovelen een fanatiek bbq’er. Het fanatieke is de laatste 5 jaar alleen maar toegenomen waar het begon met een The Bastard Compact is dit inmiddels uitgebreid tot The Bastard Large, Braaimaster en wat kleinere bbq’s voor de vakantie. Ik vind het leuk om de verschillende manier van barbecueën te beoefenen en deel dit graag op mijn Instagram @michiel.nijhuis

Door Instagram doe ik een paar keer per jaar mee aan evenementen samen met andere bbq’ers die dezelfde passie hebben voor het vuur.
In 2020 kwam mijn culinaire hoogtepunt toen ik benaderd werd door The Bastard om mee te doen met het BBQ boek We Can BBQ Too.

En nu in 2022 het volgende culinaire vervolg door het schrijven van recepten voor BBQ Outside waar ik erg veel zin in heb!!
Dit geeft mij weer inspiratie om bestaande gerechten met een andere twist te benaderen maar vooral ook de uitdaging om voor verschillende niveaus bbq’(st)er leuke gerechten te maken.

Ingrediënten

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

BBQ Outside

De digitalisering van barbecues: mogelijkheden & kansen

Barbecueën is al lang niet meer alleen vuur en vlees. Steeds meer merken brengen innovatie via digitalisering: van aansteken tot temperatuurregeling, apps en slimme sensoren. In deze blog nemen we drie inspirerende voorbeelden onder de loep.

BBQ Outside

Nieuw bij BBQ Outside: Angus & Oink

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we ons assortiment hebben uitgebreid met de smaakvolle rubs van Angus & Oink. Bekend om zijn innovatieve en authentieke kruidenmixen die elke barbecue-ervaring verrijken.

BBQ Outside

BBQ Outside Festival op zondag 30 maart 2025

Op zondag 30 maart 2025 vindt het BBQ Outside Festival plaats. Met alles wat een BBQ-liefhebber zich maar kan wensen: van inspirerende demonstraties tot heerlijke proeverijen en de nieuwste BBQ-trends.

BBQ Outside

Koek en Zopie bij BBQ Outside

Bij BBQ Outside en Grando Keukens en Badkamers Purmerend zijn we ontzettend dankbaar voor jullie enthousiasme en bezoeken het afgelopen jaar. Om jullie te bedanken, organiseren we op zaterdag 28 december 2024 een gezellige Koek en Zopie Dag!

BBQ Outside

Maak kans op een Big Green Egg Mini!

De feestdagen staan voor de deur, en bij BBQ Outside maken we het nóg feestelijker met een waanzinnige eindejaarsactie! Stel je voor: het nieuwe jaar beginnen met een eigen Big Green Egg Mini inclusief Carrier.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen

GRATIS

Pellet XL actiepakket t.w.v. 85,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Pellet L actiepakket t.w.v. 45,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Gas XL actiepakket t.w.v. 100,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Gas L actiepakket t.w.v. 60,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actiepakket L Houtskool BBQ t.w.v. €66,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actie pakket M Houtskool BBQ t.w.v. 36,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actiepakket XL Houtskool BBQ t.w.v. 77,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.