Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Voorbereiding

  1. Verwijder met een fileermes het vlies van de beefhamer.
  2. Smeer de beef hammer in met mosterd of bij voorkeur The Sauce zodat de rub beter blijft plakken.
  3. Bestrooi de beef hammer riant met een stevige beef rub .
  4. Bind de beefhamer als een rollande in met bindtouw en pak deze in met huishoudfolie. Laat de beefhamer een nacht rusten in de koeling.
  5. Haal de beef hammer uit de folie en laat deze op kamertemperatuur komen.

Aan de slag!

  1. Bereid de bbq indirect voor op 120 graden en zet een bakje met water in de bbq.
  2. Voeg wat rookhout toe bij de bbq gebruik voor een stevige smaak eiken of hickory en voor.
    Je kan eventueel ook wat fruit hout toevoegen voor een wat subtielere smaak.
  3. Rook de beef hamer ongeveer tussen de 2 en 3 uur.
  4. Na het roken pak je de beefhamer in met aluminium folie of slagers papier en gaar je de beefhamer naar een kerntemperatuur van 98 graden.
  5. Bij 98 graden haal je de beefhamer van de bbq en leg je deze in het aluminium folie 1 uur lang te rusten in een koelbox, hierdoor zullen de vleessappen zich goed verdelen in het vlees en het overgebleven vet zal mooi stollen.
  6. Verwijder de folie en het touw na het rusten en pull de beefhamer.

We maken de tomatensalse

  1. Snij de tomaten in blokjes.
  2. Snij de feta kaas in blokjes.
  3. Hak de koriander fijn.
  4. Snij de ui fijn.
  5. Snij de jalapeno fijn.
  6. Voeg alles in een kom en meng dit door elkaar.
  7. Voeg wat limoensap, zout en grove peper naar smaak  toe.

Serveertip
Vul een wrap van de bbq met sla, pulled beef en een eigen gemaakte tomaten salsa.

Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn recepten te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq avonturen met jullie.

Ingrediënten

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Black Friday 2025

Shop met korting bij de grootste merken! Mega Deals tot 30% korting Bekijk alle Mega Deals No products found! Hardlopers

BBQ Outside

De digitalisering van barbecues: mogelijkheden & kansen

Barbecueën is al lang niet meer alleen vuur en vlees. Steeds meer merken brengen innovatie via digitalisering: van aansteken tot temperatuurregeling, apps en slimme sensoren. In deze blog nemen we drie inspirerende voorbeelden onder de loep.

BBQ Outside

Nieuw bij BBQ Outside: Angus & Oink

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we ons assortiment hebben uitgebreid met de smaakvolle rubs van Angus & Oink. Bekend om zijn innovatieve en authentieke kruidenmixen die elke barbecue-ervaring verrijken.

BBQ Outside

BBQ Outside Festival op zondag 30 maart 2025

Op zondag 30 maart 2025 vindt het BBQ Outside Festival plaats. Met alles wat een BBQ-liefhebber zich maar kan wensen: van inspirerende demonstraties tot heerlijke proeverijen en de nieuwste BBQ-trends.

BBQ Outside

Koek en Zopie bij BBQ Outside

Bij BBQ Outside en Grando Keukens en Badkamers Purmerend zijn we ontzettend dankbaar voor jullie enthousiasme en bezoeken het afgelopen jaar. Om jullie te bedanken, organiseren we op zaterdag 28 december 2024 een gezellige Koek en Zopie Dag!

BBQ Outside

Maak kans op een Big Green Egg Mini!

De feestdagen staan voor de deur, en bij BBQ Outside maken we het nóg feestelijker met een waanzinnige eindejaarsactie! Stel je voor: het nieuwe jaar beginnen met een eigen Big Green Egg Mini inclusief Carrier.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen

GRATIS

Pellet XL actiepakket t.w.v. 85,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Pellet L actiepakket t.w.v. 45,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Gas XL actiepakket t.w.v. 100,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Gas L actiepakket t.w.v. 60,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actiepakket L Houtskool BBQ t.w.v. €66,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actie pakket M Houtskool BBQ t.w.v. 36,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.

GRATIS

Actiepakket XL Houtskool BBQ t.w.v. 77,-

In dit actiepakket bevinden zich de volgende producten, zodat jij meteen aan de slag kan.