Veel te lekkere (kaas) grillworst

Deze week maken we een echte Hollandse klassieker. Een die niet mag ontbreken op een feestje of op een lekker broodje met heerlijk honing-mosterdsaus. Maak een klassieke grillworst of als je een kaasliefhebber bent maak je met enkele eenvoudige stappen een kaas grillworst.

  1. Ga naar de slager en haal 600 gram varkensvlees (procureur of schouder) en 400 gram kinnebak spek.
  2. Ferry gebruikt in zijn recept een KitchenAid met vleesmolen. Natuurlijk kun je hiervoor ook een handmolen gebruiken. Tip van de chef! Leg de vleesmolen 30 min in de vriezer, zodat het malen makkelijker gaat.
  3. Snijd het vlees in stukken 5×5 cm en voeg de nitrietzout en grillworstmix erbij en meng het door elkaar. Zet ook het vlees ongeveer 30 min in de vriezer.
  4. Maal het vlees met een middel schijf tot mooi gehakt.
  5. Snijd de kaas in blokjes 1×1 cm en voeg deze bij het gehakt. Wil je een naturel grillworst? Sla deze stap dan over.
  6. Zet de vulpijp op de gehaktmolen en vul de gehaktmolen met het gehakt tot dat deze bij het einde van de vulpijp is (zo krijg je geen lucht in je darm). Vouw de kunstdarm over de tuut en vul rustig de kunstdarm (let op je formaat worst zodat deze in de stalenbak past), zodra de darm op het juiste formaat is knoop je deze strak dicht.
  7. Vul de schaal met water en verwarm het water tot 75/80 graden. Verwarm daarna de worsten tot 75 graden in het water (ongeveer  60 min). Houd het water goed op temperatuur en prik pas na ongeveer 50 tot 60 min een gaatje in 1 worst om de kerntemperatuur te meten. 
  8. Na het garen laat je de grillworsten goed afkoelen.
  9. Bereid de BBQ voor op 200 graden direct grillen.
  10. Als de worsten zijn afgekoeld verwijder je de kunstdarm en dep je de worsten schoon met een schone thee doek. Daarna kruid je de buitenkant worst met de rub.
  11. Grill de worsten af tot deze een mooi krokant laagje hebben.
  12. Pak een lekker biertje erbij snij de worst in plakjes en geniet van je eigen gemaakte grillworst!

Eet smakelijk!

Ferry Krul
Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul  een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn grillworst recept te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq avonturen met jullie.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen