Krokante kipnuggets

Wie houdt er niet van krokante kipnuggets?! Persoonlijk vinden wij ze met een krokante bite nog lekkerder. In dit recept maken we gebruik van kippendijen, uiteraard kan je ook kipfilet gebruiken.

Het leukste aan zelf krokante kipnuggets maken is dat je heel veel verschillende manieren hebt om de smaak en de korst te creëren. Voor de kruiden kan je bijvoorbeeld milde kruiden of hele pittige kruiden gebruiken en voor de korst kan je Bugles of Doritos neutral of met een smaakje gebruiken. Dus om je eigen perfecte krokante kipnuggets te maken moet je vooral veel gaan experimenteren met smaken, hieronder geef ik je een van mijn favorieten recepten.

  1. Snij de kippendij door in mooie gelijke stukken  en snij los hangende stukjes eraf.
  2. Kruid de kippendij riant met kipkruiden en laat deze een nacht in de koelkast intrekken.
  3. Bestrooi de stukken kippendij met bloem.
  4. Pak twee kommen, kluts in de eerste de 3 eieren en in de andere kruimel je de Bugles fijn .
  5. Pak een stuk kippendij doop deze in de ei en daarna in de Bugles kruimels en leg deze op een bord. Herhaal deze handeling bij alle stukken kippendij.
  6. Stook de bbq op naar 180 graden en zorg voor een directe en indirecte zone.
  7. Gooi een klein beetje appelsnippers in de smokerbox.
  8. Zet de smokerbox rechtstreek bovenop je houtskool.
  9. Leg de kippendij eerst 30 minuten op de indirecte zijde om langzaam de kip te laten garen.
  10. Leg de kip op de indirecte zijde en grill deze krokant af.
  11. Serveer de krokante kip met een lekkere bbq saus als snack of serveer het samen bij een bordje friet.

Tip! Je kunt met dit recept ook eenvoudig je kipnuggets vergroten naar een kipburger. Je gebruik gewoon grotere stukken kippendij of kipfilet. Heerlijk met een boordje als burger.

Eet smakkelijk!

Ferry Krul
Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn recepten te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq avonturen met jullie.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen