Wie houdt er niet van krokante kipnuggets?! Persoonlijk vinden wij ze met een krokante bite nog lekkerder. In dit recept maken we gebruik van kippendijen, uiteraard kan je ook kipfilet gebruiken.
Het leukste aan zelf krokante kipnuggets maken is dat je heel veel verschillende manieren hebt om de smaak en de korst te creëren. Voor de kruiden kan je bijvoorbeeld milde kruiden of hele pittige kruiden gebruiken en voor de korst kan je Bugles of Doritos neutral of met een smaakje gebruiken. Dus om je eigen perfecte krokante kipnuggets te maken moet je vooral veel gaan experimenteren met smaken, hieronder geef ik je een van mijn favorieten recepten.
- Snij de kippendij door in mooie gelijke stukken en snij los hangende stukjes eraf.
- Kruid de kippendij riant met kipkruiden en laat deze een nacht in de koelkast intrekken.
- Bestrooi de stukken kippendij met bloem.
- Pak twee kommen, kluts in de eerste de 3 eieren en in de andere kruimel je de Bugles fijn .
- Pak een stuk kippendij doop deze in de ei en daarna in de Bugles kruimels en leg deze op een bord. Herhaal deze handeling bij alle stukken kippendij.
- Stook de bbq op naar 180 graden en zorg voor een directe en indirecte zone.
- Gooi een klein beetje appelsnippers in de smokerbox.
- Zet de smokerbox rechtstreek bovenop je houtskool.
- Leg de kippendij eerst 30 minuten op de indirecte zijde om langzaam de kip te laten garen.
- Leg de kip op de indirecte zijde en grill deze krokant af.
- Serveer de krokante kip met een lekkere bbq saus als snack of serveer het samen bij een bordje friet.
Tip! Je kunt met dit recept ook eenvoudig je kipnuggets vergroten naar een kipburger. Je gebruik gewoon grotere stukken kippendij of kipfilet. Heerlijk met een boordje als burger.
Eet smakkelijk!