Heerlijke gerookte carpaccio salade

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Tip! Dit recept laat zich ook erg goed combineren met pasta tot een gerookte carpaccio pastasalade.

We gaan beginnen…

  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
  2. Kruid de ossenhaas met de tijm, rozemarijn, zout en peper.
  3. Maak de BBQ voor een indirecte sessie op 150 graden en voeg hier wat kersen rookhout toe.
  4. Grill de ossenhaas tot een kerntemperatuur van 48 graden.
  5. Verhoog daarna de temperatuur van de BBQ en haal de defectorplaten / conveggtor eruit.
  6. Grill het vlees tot het een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt. Pak het vlees in met aluminium folie en laat het 15 min rusten.
  7. Laat de ossenhaas afkoelen en doe het vlees daarna 60 minuten in de vriezer zodat deze ligt aan vriest. Dit maakt het dun snijden van het vlees gemakkelijker.
  8. Snij de knoflook in plakjes.
  9. Grill nu op de plancha op de BBQ de cashewnoten en de knoflook aan tot ze een mooi kleurtje hebben. Haal ze van de BBQ en snij de knoflook fijn en de cashewnoten hak je grof.
  10. Snij de ui, augurk en de zon gedroogde tomaten in reepjes en doe deze bij de knoflook, kappertjes en de gewassen veldsla in een grote kom.
  11. Doe alle ingrediënten van de vinaigrette in een kom en meng de met een garde tot een mooi glad mengsel. Voeg wat zout en peper toe naar eigen smaak.
  12. Doe de vinaigrette bij de sla en meng deze door elkaar.
  13. Haal de ossenhaas uit de vriezer en snijdt deze met een zeer scherp mes in dunne plakjes. Mocht je een snijmachine hebben dan bevelen we deze natuurlijk aan.
  14. Maak het bord op met de salade als basis. Verdeel de ossenhaas over de salade. Garneer het geheel met de cashewnoten, pesto dressing, Padano kaas en truffelmayonaisse.
  15. Om de salade nog iets fijne op smaak te maken strooi je nog wat zout en peper naar eigen smaak over het geheel.

Wil je een andere twist aan je gerecht? Probeer dan de groene pesto dressing

  1. Rooster de pijnboompitten of de cashewnoten.
  2. Doe de basilicum blaadjes in een keukenmachine en maal ze fijn.
  3. Voeg de pijnboompitten of cashewnoten, knoflook, padano kaas en olijfolie toe aan de basilicum en mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto.
  4. Voeg naar smaak wat peper en citroensap toe.
Ferry Krul
Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn recepten te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq avonturen met jullie.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen