Homestyle Whopper Cheese

Het leukste van BBQ’en vind ik toch het maken van hamburgers met als guilty pleasure de burgers van McDonalds en de Burger King. Wanneer je deze zelf maakt op de BBQ lijken ze eindelijk wel op de burgers van de reclame, heerlijke flame grilled burgers met echte kaas en verse ingrediënten. Het mooie van de Whopper is dat de saus op de burger gewoon ketchup en mayonaise is, iets wat vaak al in de voorraadkast aanwezig is.

Aan de slag!

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte en directe opstelling in de kamado. Ga voor een temperatuur van circa 250°C. Heb je een devide conquer system richt dan half-om-half in.
  2. Snij de ui en tomaat in dunne plakjes.
  3. Snij de sla fijn
  4. Snij de buns open en grill deze direct zodat de binnenkant van de bun krokant is. Tip: doe olijfolie of zonnebloemolie eerst erop, dit zorgt voor een heerlijke krokante laag.
  5. Zodra de buns klaar zijn haal je deze van de bbq en leg ze klaar op je serveerplank op bord.
  6. Doe nu de burgers op het directe gedeelte op de BBQ en grill deze bruin aan beide zijde, ongeveer 5-6 min.
  7. Daarna leg je ze op het indirecte gedeelte en doe je vervolgens een plakje cheddar kaas per burger en sluit de deksel.
  8. Nu kan de kaas nog even lekker smelten.
  9. Zodra de kaas gesmolten is kunnen we starten met het leukste; het bouwen van de burger.
  10. Doe de burger op het onderste broodje van de bun.
  11. Daarna een laag augurken.
  12. Vervolgens een laag uien.
  13. Dan een laag tomaten
  14. Nog even afdekken met de sla
  15. En als laatste de mayonaise en ketchup.

Eet smakelijk!

Variatiemogelijkheden

  • Doe er bacon tussen
  • Maak je eigen burger buns
  • Spicy ketchup en mayo gebruiken (serveer dan wel met een glas melk 😉)
Michiel Nijhuis
Michiel Nijhuis

Michiel Nijhuis
Hallo mijn naam is Michiel Nijhuis en ik ben net zoals zovelen een fanatiek bbq’er. Het fanatieke is de laatste 5 jaar alleen maar toegenomen waar het begon met een The Bastard Compact is dit inmiddels uitgebreid tot The Bastard Large, Braaimaster en wat kleinere bbq’s voor de vakantie. Ik vind het leuk om de verschillende manier van barbecueën te beoefenen en deel dit graag op mijn Instagram @michiel.nijhuis

Door Instagram doe ik een paar keer per jaar mee aan evenementen samen met andere bbq’ers die dezelfde passie hebben voor het vuur.
In 2020 kwam mijn culinaire hoogtepunt toen ik benaderd werd door The Bastard om mee te doen met het BBQ boek We Can BBQ Too.

En nu in 2022 het volgende culinaire vervolg door het schrijven van recepten voor BBQ Outside waar ik erg veel zin in heb!!
Dit geeft mij weer inspiratie om bestaande gerechten met een andere twist te benaderen maar vooral ook de uitdaging om voor verschillende niveaus bbq’(st)er leuke gerechten te maken.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen