Het leukste van BBQ’en vind ik toch het maken van hamburgers met als guilty pleasure de burgers van McDonalds en de Burger King. Wanneer je deze zelf maakt op de BBQ lijken ze eindelijk wel op de burgers van de reclame, heerlijke flame grilled burgers met echte kaas en verse ingrediënten. Het mooie van de Whopper is dat de saus op de burger gewoon ketchup en mayonaise is, iets wat vaak al in de voorraadkast aanwezig is.
Aan de slag!
- Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte en directe opstelling in de kamado. Ga voor een temperatuur van circa 250°C. Heb je een devide conquer system richt dan half-om-half in.
- Snij de ui en tomaat in dunne plakjes.
- Snij de sla fijn
- Snij de buns open en grill deze direct zodat de binnenkant van de bun krokant is. Tip: doe olijfolie of zonnebloemolie eerst erop, dit zorgt voor een heerlijke krokante laag.
- Zodra de buns klaar zijn haal je deze van de bbq en leg ze klaar op je serveerplank op bord.
- Doe nu de burgers op het directe gedeelte op de BBQ en grill deze bruin aan beide zijde, ongeveer 5-6 min.
- Daarna leg je ze op het indirecte gedeelte en doe je vervolgens een plakje cheddar kaas per burger en sluit de deksel.
- Nu kan de kaas nog even lekker smelten.
- Zodra de kaas gesmolten is kunnen we starten met het leukste; het bouwen van de burger.
- Doe de burger op het onderste broodje van de bun.
- Daarna een laag augurken.
- Vervolgens een laag uien.
- Dan een laag tomaten
- Nog even afdekken met de sla
- En als laatste de mayonaise en ketchup.
Eet smakelijk!
Variatiemogelijkheden
- Doe er bacon tussen
- Maak je eigen burger buns
- Spicy ketchup en mayo gebruiken (serveer dan wel met een glas melk 😉)