IPA Pulled Pork

Pulled pork is een BBQ klassieker die uiteraard niet mag ontbreken bij de recepten bij BBQ Outside. Ik heb de pulled pork gemaakt door deze vooraf te injecteren met IPA bier, er zijn zoveel recepten te vinden van pulled pork vandaar deze variant.

Voorbereiding

  1. Dep het vlees droog met keukenrol en verwijder (indien nodig) de harde vetten aan de buitenzijde..
  2. Doe 40 ml appelazijn in de maatbeker en giet hierbij het IPA bier. Meng dit goed door elkaar.
  3. Vul de injectienaald met het mengsel en injecteer het vlees. Injecteer steeds ongeveer 1cm uit elkaar.
  4. Als het vlees geïnjecteerd is dep dan de buitenkant van het vlees weer droog.
  5. Smeer het in het met mosterd om daarna de rub er overheen te doen, zet het vlees rijkelijk in de rub.
  6. Pak het vlees in met huishoudfolie en stop daarna in de plastic ziplockzak.
  7. Plaats het vlees in de koelkast en laat dit de hele nacht erin liggen.

Bereiding BBQ/Kamado

  1. Haal het vlees uit de koelkast.
  2. Steek de BBQ aan.
  3. Zorg voor indirecte hitte opstelling en ga voor 105-115°C.
  4. Zodra de gewenste temperatuur plaats 2-3 blokken rookhout bij de kolen.
  5. Doe het vlees op het rooster en plaats de thermometer in het vlees, we gaan het vlees nu eerst roken.
  6. Na 3 uur roken neemt de invloed van het rookhout af en gaar je het vlees door tot een kerntemperatuur van 70°C. Dit kan na 3 uur al zijn maar dit ook langer duren, afhankelijk van je vlees.
  7. Wanneer het vlees bijna op de 70°C warm je alvast de barbecue saus op in een schaaltje (of aluminium bakje).
  8. Bij de kerntemperatuur van 70°C smeer je het vlees helemaal (behalve de onderkant) in met de barbecue saus.
  9. Wacht nu 2 uur, de saus zal nu ‘droog’ gaan worden wat een mooie buitenrand oplevert.
  10. Na 2 uur pak je het vlees in, in aluminiumfolie.
  11. Nu is het afwachten totdat de kerntemperatuur van 94°C wordt bereikt. Zodra het zover is prik dan met een stokje in het vlees om te voelen of het boterzacht is.
  12. Als dit nog niet het geval is gaar dan nog even verder en controleer regelmatig. Ga niet verder dan 98°C.
  13. Wanneer het vlees boterzacht is haal je het van de BBQ en maak je de folie open. Hiermee zorg je ervoor dat het vlees niet verder doorgaard.
  14. Na 30 min pak je de folie weer dicht en wacht dan nog 1 uur.
  15. Nu is eindelijk het moment daar om het vlees te ‘pullen’.
  16. Haal het vlees uit de folie en plaats het in de schaal, trek het vlees met de Meat Claws uit elkaar.
  17. Zie tips hieronder voor heerlijke opties met Pulled Pork.

Tips

  • Serveer de Pulled Pork op het kadetje met coleslaw en een heerlijke barbecues saus, bijvoorbeeld de Grate Goods – Carolina Mustard saus.
  • Gebruik het als topping op een hamburger, pizza of nacho’s.
  • Maak een kapsalon variant en vervang de shoarm voor Pulled Pork.
Michiel Nijhuis
Michiel Nijhuis

Hallo mijn naam is Michiel Nijhuis en ik ben net zoals zovelen een fanatiek bbq’er. Het fanatieke is de laatste 5 jaar alleen maar toegenomen waar het begon met een The Bastard Compact is dit inmiddels uitgebreid tot The Bastard Large, Braaimaster en wat kleinere bbq’s voor de vakantie. Ik vind het leuk om de verschillende manier van barbecueën te beoefenen en deel dit graag op mijn Instagram @michiel.nijhuis

Door Instagram doe ik een paar keer per jaar mee aan evenementen samen met andere bbq’ers die dezelfde passie hebben voor het vuur.
In 2020 kwam mijn culinaire hoogtepunt toen ik benaderd werd door The Bastard om mee te doen met het BBQ boek We Can BBQ Too.

En nu in 2022 het volgende culinaire vervolg door het schrijven van recepten voor BBQ Outside waar ik erg veel zin in heb!!
Dit geeft mij weer inspiratie om bestaande gerechten met een andere twist te benaderen maar vooral ook de uitdaging om voor verschillende niveaus bbq’(st)er leuke gerechten te maken.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen