Oosterse saté van buikspek

Het klinkt wel erg lekker Oosterse saté van buikspek. Dit heerlijke recept is makkelijk en snel te maken. Ferry heeft ervoor gekozen om een rotisserie en spiessenset van Spit on Fire te gebruiken. Het voordeel van het gebruik van de rotisserie is dat de de spiessen draaien. De saté wordt gelijkmatig gegaard waardoor je sappen beter bewaard blijven. Gegarandeerd een fantastisch smakelijk resultaat! Maar natuurlijk is dit gerecht ook gewoon te bereiden met houten stokjes. Leg de stokjes dan wel even vooraf in het water om verbranding te voorkomen.

Meer over buikspek

Buikspek komt voort uit de onderkant van de ribbenkast. Het is vrij vet vlees. Je kunt varkens buik kopen met een zonder zwoerd. Een van de voordelen van buikspek is is dat het doorgaans geen duur stuk vlees. Buikspek kan op verschillende manieren bereid worden. Het is wel belangrijk dat je voor grote stukken spek voldoende tijd neemt.

Aan de slag…

  1. Snij de buikspek in blokken van ongeveer 5×5 cm.
  2. Snij de sjalotten en de knoflook fijn en rasp de gember.
  3. Voeg alle ingrediënten in een kom en roer deze goed door elkaar.
  4. Voeg de buikspek hierbij en meng deze door de marinade.
  5. Doe de marinade met buikspek in een zip lock zak en laat deze een nacht in de koelkast intrekken.
  6. Bereid de bbq op 180 graden voor (ik gebruikte de spit on fire roterie met de spit on fire spiessenset, maar op het rooster kan natuurlijk ook).
  7. Spies de buikspek op de spiessen.
  8. Grill de saté tot je een mooie krokante korst hebt en serveer het lekker met bami, saté saus en krokante uitjes.

Eet smakelijk!

Ferry Krul
Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn recepten te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq avonturen met jullie.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen