Het klinkt wel erg lekker Oosterse saté van buikspek. Dit heerlijke recept is makkelijk en snel te maken. Ferry heeft ervoor gekozen om een rotisserie en spiessenset van Spit on Fire te gebruiken. Het voordeel van het gebruik van de rotisserie is dat de de spiessen draaien. De saté wordt gelijkmatig gegaard waardoor je sappen beter bewaard blijven. Gegarandeerd een fantastisch smakelijk resultaat! Maar natuurlijk is dit gerecht ook gewoon te bereiden met houten stokjes. Leg de stokjes dan wel even vooraf in het water om verbranding te voorkomen.
Meer over buikspek
Buikspek komt voort uit de onderkant van de ribbenkast. Het is vrij vet vlees. Je kunt varkens buik kopen met een zonder zwoerd. Een van de voordelen van buikspek is is dat het doorgaans geen duur stuk vlees. Buikspek kan op verschillende manieren bereid worden. Het is wel belangrijk dat je voor grote stukken spek voldoende tijd neemt.
Aan de slag…
- Snij de buikspek in blokken van ongeveer 5×5 cm.
- Snij de sjalotten en de knoflook fijn en rasp de gember.
- Voeg alle ingrediënten in een kom en roer deze goed door elkaar.
- Voeg de buikspek hierbij en meng deze door de marinade.
- Doe de marinade met buikspek in een zip lock zak en laat deze een nacht in de koelkast intrekken.
- Bereid de bbq op 180 graden voor (ik gebruikte de spit on fire roterie met de spit on fire spiessenset, maar op het rooster kan natuurlijk ook).
- Spies de buikspek op de spiessen.
- Grill de saté tot je een mooie krokante korst hebt en serveer het lekker met bami, saté saus en krokante uitjes.
Eet smakelijk!