Snack Taco’s

Het gebeurt nog weleens dat je pulled pork maakt en het niet opgaat. Voor deze leftovers hebben we een recept gemaakt voor de perfecte snack om te serveren aan gasten. Hiermee zal je zeker indruk maken en kost niet veel tijd om te bereiden. Wat wil je nog meer?

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte opstelling in de kamado. Ga voor een temperatuur van circa 160°C.
  2. Als je pulled pork gebruikt uit de vriezer of koelkast vandaan dan gaan we dit eerst warm maken in het aluminium bakje. Als je verse pulled pork gebruikt die je net gemaakt hebt dan kan je de volgende stap overslaan.
  3. Doe de pulled pork in het aluminium bakje en voeg een scheutje appelsap of cola toe (dit zorgt ervoor dat het niet droog wordt). Plaats in de barbecue voor circa 10 min.
  4. In de tussentijd snij je de ui in dunne plakjes, deze plakjes snij je daarna weer in vieren.
  5. Zodra de pulled pork warm is kunnen de snacks gaan maken.
  6. Meng de ui en pulled pork door elkaar.
  7. Vul de taco tubs met het mengsel van pulled pork en ui.
  8. Strooi de geraspte kaas over de taco tubs.
  9. Plaats de taco tubs op de barbecue, direct op het rooster, voor circa 10 min. Zodra de kaas gesmolten is kunnen de taco tubs van de barbecue.
  10. Snij in de tussentijd wat jalapeños in kleine blokjes.
  11. Strooi de jalapeños over de taco tubs en verdeel als laatste de saus over de taco tubs.
  12. Serveer uit op een mooie plank.

Michiel Nijhuis
Michiel Nijhuis

Hallo mijn naam is Michiel Nijhuis en ik ben net zoals zovelen een fanatiek bbq’er. Het fanatieke is de laatste 5 jaar alleen maar toegenomen waar het begon met een The Bastard Compact is dit inmiddels uitgebreid tot The Bastard Large, Braaimaster en wat kleinere bbq’s voor de vakantie. Ik vind het leuk om de verschillende manier van barbecueën te beoefenen en deel dit graag op mijn Instagram @michiel.nijhuis

Door Instagram doe ik een paar keer per jaar mee aan evenementen samen met andere bbq’ers die dezelfde passie hebben voor het vuur.
In 2020 kwam mijn culinaire hoogtepunt toen ik benaderd werd door The Bastard om mee te doen met het BBQ boek We Can BBQ Too.

En nu in 2022 het volgende culinaire vervolg door het schrijven van recepten voor BBQ Outside waar ik erg veel zin in heb!!
Dit geeft mij weer inspiratie om bestaande gerechten met een andere twist te benaderen maar vooral ook de uitdaging om voor verschillende niveaus bbq’(st)er leuke gerechten te maken.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Snack Taco’s

Het gebeurt nog weleens dat je pulled pork maakt en het niet opgaat. Voor deze leftovers hebben we het recept voor een perfecte snack om te serveren aan gasten. Hiermee zal je zeker indruk maken en kost niet veel tijd om te bereiden. Wat wil je nog meer?

Recepten

Chicken wings van de Braaimaster

Deze week eenvoudige, maar super lekkere chicken wings waarmee je indruk maakt op je gasten. Deze zijn bereid op de Braaimaster maar zijn op elke BBQ te maken.

Recepten

IPA Pulled Pork

Pulled pork is een BBQ klassieker die uiteraard niet mag ontbreken bij de recepten bij BBQ Outside. Ik heb de pulled pork gemaakt door deze vooraf te injecteren met IPA bier

Recepten

Taco Birria

Deze keer maakt Michiel Nijhuis Taco Birria. Een fantastisch Mexicaans gerecht met Brisket als basis. Met dit recept maak je zowel de vulling als de taco’s. Een smaakcombinatie welke je moet proberen!

Onderhoud

Hoe onderhoud je messen?

Helaas zijn er nog steeds mensen die messen in de vaatwasser doen. De hoge temperatuur in combinatie met schoonmaakmiddelen kunnen

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen