Snack Taco’s

Het gebeurt nog weleens dat je pulled pork maakt en het niet opgaat. Voor deze leftovers hebben we een recept gemaakt voor de perfecte snack om te serveren aan gasten. Hiermee zal je zeker indruk maken en kost niet veel tijd om te bereiden. Wat wil je nog meer?

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte opstelling in de kamado. Ga voor een temperatuur van circa 160°C.
  2. Als je pulled pork gebruikt uit de vriezer of koelkast vandaan dan gaan we dit eerst warm maken in het aluminium bakje. Als je verse pulled pork gebruikt die je net gemaakt hebt dan kan je de volgende stap overslaan.
  3. Doe de pulled pork in het aluminium bakje en voeg een scheutje appelsap of cola toe (dit zorgt ervoor dat het niet droog wordt). Plaats in de barbecue voor circa 10 min.
  4. In de tussentijd snij je de ui in dunne plakjes, deze plakjes snij je daarna weer in vieren.
  5. Zodra de pulled pork warm is kunnen de snacks gaan maken.
  6. Meng de ui en pulled pork door elkaar.
  7. Vul de taco tubs met het mengsel van pulled pork en ui.
  8. Strooi de geraspte kaas over de taco tubs.
  9. Plaats de taco tubs op de barbecue, direct op het rooster, voor circa 10 min. Zodra de kaas gesmolten is kunnen de taco tubs van de barbecue.
  10. Snij in de tussentijd wat jalapeños in kleine blokjes.
  11. Strooi de jalapeños over de taco tubs en verdeel als laatste de saus over de taco tubs.
  12. Serveer uit op een mooie plank.

Michiel Nijhuis
Michiel Nijhuis

Hallo mijn naam is Michiel Nijhuis en ik ben net zoals zovelen een fanatiek bbq’er. Het fanatieke is de laatste 5 jaar alleen maar toegenomen waar het begon met een The Bastard Compact is dit inmiddels uitgebreid tot The Bastard Large, Braaimaster en wat kleinere bbq’s voor de vakantie. Ik vind het leuk om de verschillende manier van barbecueën te beoefenen en deel dit graag op mijn Instagram @michiel.nijhuis

Door Instagram doe ik een paar keer per jaar mee aan evenementen samen met andere bbq’ers die dezelfde passie hebben voor het vuur.
In 2020 kwam mijn culinaire hoogtepunt toen ik benaderd werd door The Bastard om mee te doen met het BBQ boek We Can BBQ Too.

En nu in 2022 het volgende culinaire vervolg door het schrijven van recepten voor BBQ Outside waar ik erg veel zin in heb!!
Dit geeft mij weer inspiratie om bestaande gerechten met een andere twist te benaderen maar vooral ook de uitdaging om voor verschillende niveaus bbq’(st)er leuke gerechten te maken.

Ingrediënten

Benodigheden

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen