Het gebeurt nog weleens dat je pulled pork maakt en het niet opgaat. Voor deze leftovers hebben we een recept gemaakt voor de perfecte snack om te serveren aan gasten. Hiermee zal je zeker indruk maken en kost niet veel tijd om te bereiden. Wat wil je nog meer?
Bereiding
- Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte opstelling in de kamado. Ga voor een temperatuur van circa 160°C.
- Als je pulled pork gebruikt uit de vriezer of koelkast vandaan dan gaan we dit eerst warm maken in het aluminium bakje. Als je verse pulled pork gebruikt die je net gemaakt hebt dan kan je de volgende stap overslaan.
- Doe de pulled pork in het aluminium bakje en voeg een scheutje appelsap of cola toe (dit zorgt ervoor dat het niet droog wordt). Plaats in de barbecue voor circa 10 min.
- In de tussentijd snij je de ui in dunne plakjes, deze plakjes snij je daarna weer in vieren.
- Zodra de pulled pork warm is kunnen de snacks gaan maken.
- Meng de ui en pulled pork door elkaar.
- Vul de taco tubs met het mengsel van pulled pork en ui.
- Strooi de geraspte kaas over de taco tubs.
- Plaats de taco tubs op de barbecue, direct op het rooster, voor circa 10 min. Zodra de kaas gesmolten is kunnen de taco tubs van de barbecue.
- Snij in de tussentijd wat jalapeños in kleine blokjes.
- Strooi de jalapeños over de taco tubs en verdeel als laatste de saus over de taco tubs.
- Serveer uit op een mooie plank.