Taco Birria

Vlees

  1. Snij de brisket in grove stukken en breng deze op smaak met peper en zout.

Marinade

  1. Snij de hoedjes van de pepers af en maak de pepers open om de zaadjes te verwijderen.
  2. Breng water aan de kook in een pan, als het water kookt zet dan het vuur uit en laat de pepers 15 min weken.
  3. Doe de pepers in een blender en voeg de overige ingrediënten toe. Pureer dit geheel tot marinade
  4. Laat het vlees 12 uur of een nachtje marineren.

Stoofvlees maken

  1. Steek de bbq aan met een directe hitte opstelling. De heat deflectors zijn niet nodig.
  2. Plaats de Dutch Oven in de bbq en laat deze gelijk met de bbq op temperatuur komen. De gewenste temperatuur is 150-160°C.
  3. Snij de ui in pakken van 0,50cm en vierendeel de plakken.
  4. Zodra de temperatuur bereikt is giet dan een laagje zonnebloemolie in de Dutch Oven
  5. Voeg het vlees incl. marinade en de ui toe.
  6. Giet het bier erbij en vul bij met warm water, het vlees moet nog net aan zichtbaar blijven.
  7. Als laatste doen we de kaneel, kruidnagel en laurierbladen erbij.
  8. Doe de deksel op de Dutch Oven.
  9. Na 3 uur stoven zal het vlees gereed moeten zijn, dit wil nog weleens afwijken dus als het vlees nog niet uit elkaar valt controleer je dit om het half uur.
  10. Wanneer het vlees praktisch uit elkaar valt haal je het vlees en ui uit de Dutch Oven en doe dit in een aparte bak met deksel.
  11. Het vlees kan je nu uit elkaar trekken met meat claws, doe de deksel er bijna helemaal op om het vlees niet teveel te laten afkoelen.
  12. Verwijder het restant kruidnagel en de laurierbladen uit de jus.
  13. Wat er nu overblijft in de Dutch Oven gaan we gebruiken om een bouillon van te maken door hier circa 300 ml warm water aan toe te voegen.
  14. Laat dit nog (met de deksel erop) een half uur op de BBQ.
  15. Na 30 minuten kan de Dutch Oven van de BBQ.

Taco’s Birria maken

  1. Indien nodig vul de bbq aan met kolen.
  2. Doe de plancha in de bbq, weer met directe hitte.
  3. Zorg ervoor dat de BBQ niet heter wordt dan 200°C.
  4. In de tussentijd snij je de ui en koriander in kleine stukjes. Kies je ervoor om ook tomaat toe te voegen dan snij je dit ook in kleine stukjes.
  5. Doe de tomaat en ui bij elkaar en hou de koriander apart.
  6. Nu kunnen we de taco’s gaan maken!
  7. Doop de tortilla in de bouillon en leg deze op de plancha.
  8. Doe de geraspte kaas erop en vul de tortilla voor de helft met vlees. Vouw gelijk de tortilla dubbel en grill beide zijde krokant.
  9. Het is mogelijk om 5 st tegelijk te doen op de plancha maar bij de eerste keer is het verstandig om met 1 st beginnen om het onder de knie te krijgen.
  10. Wanneer de taco gereed is plaats dit op een bord.
  11. Als alle taco’s gemaakt zijn maak je deze af door ze te vullen met de ui en strooi je de koriander erover.
  12. Als laatste doe je bouillon in een bakje zodat je de taco hierin kan dopen.
  13. Serveer uit en eet smakelijk!!

Tip

  • Als je vlees en bouillon overhoudt laat dit afkoelen en doe dit in vershoudbakjes. Dit kan je nog maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer.
  • Het vlees kan je ook gebruiken als topping voor bijvoorbeeld nacho’s, pizza of burgers. Verwarm het vlees dan met een beetje bouillon zodat het niet uitdroogt.
Michiel Nijhuis
Michiel Nijhuis

Hallo mijn naam is Michiel Nijhuis en ik ben net zoals zovelen een fanatiek bbq’er. Het fanatieke is de laatste 5 jaar alleen maar toegenomen waar het begon met een The Bastard Compact is dit inmiddels uitgebreid tot The Bastard Large, Braaimaster en wat kleinere bbq’s voor de vakantie. Ik vind het leuk om de verschillende manier van barbecueën te beoefenen en deel dit graag op mijn Instagram @michiel.nijhuis

Door Instagram doe ik een paar keer per jaar mee aan evenementen samen met andere bbq’ers die dezelfde passie hebben voor het vuur.
In 2020 kwam mijn culinaire hoogtepunt toen ik benaderd werd door The Bastard om mee te doen met het BBQ boek We Can BBQ Too.

En nu in 2022 het volgende culinaire vervolg door het schrijven van recepten voor BBQ Outside waar ik erg veel zin in heb!!
Dit geeft mij weer inspiratie om bestaande gerechten met een andere twist te benaderen maar vooral ook de uitdaging om voor verschillende niveaus bbq’(st)er leuke gerechten te maken.

Ingrediënten

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen