Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het zoeken naar de perfecte burger kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren met een heerlijke burger. Na veel experimenteren en doorontwikkelen creëerde we deze heerlijke smaakvolle, pittige maar ook door de zuurkool frisse winterburger.
Laten we beginnen, aan de bak!
Speklappen marineren
- Het begin van deze fantastische burger. Voeg in een kom de een grote scheut pittige bbq saus, basterdsuiker, 2 eetlepels zonnebloem olie, grove zout en grove peper naar smaak toe.
- Voeg de speklappen hierbij en laat deze minimaal 4 uur marineren.
Zuurkool bereiden
- Vul een pan met water en breng deze aan de kook.
- Snij de knoflook in mooi fijne.
- Voeg de knoflook en de zuurkool bij het kokende water en kook dit volgens de aanwijzingen op de verpakking van de zuurkool.
- Giet de zuurkool af en laat deze afkoelen.
Gefrituurde uienringen maken
- Snij uienringen van minimaal een halve centimeter dik.
- Neem een schaal voor de de bloem.
- Pak een tweede schaal en klop daarin de eieren.
- Nu maken we de uienringen klaar voor het bakken in twee stappen. Let wel op dat je de juiste volgorde aanhoudt: Haal de ui eerst door het losgeklopte ei en daarna door de bloem. Leg deze op een schaal.
- Frituur de uien op 180 graden in frituur olie, doe dit vlak voor de burger klaar is. Zo krijg je een knapperige uienring.
Burger bereiden
- Maak de BBQ gereed voor direct grillen op 200 graden.
- Deel je barbecue in met een gietijzeren rooster en plancha. Aan de ene kant het rooster en aan de andere kant de plancha.
- Tip! Gebruik je een gietijzeren rooster? Leg dan je vlees niet boven het vuur maar juist aan rand van je BBQ. Hierdoor wordt je vlees gebakken door de hitte van het rooster in plaats van het rooster en het directe vuur. Dit zorgt voor een krokante en smaakvollere burger.
- Kruid de hamburgers en snijd de broodjes doormidden.
- Grill de speklappen en de hamburgers tot deze mooi bruin en gaar zijn op het rooster.
- Vet de plancha in met olie en bak hier de zuurkool en de hamburger broodjes
- Wanneer de burger bijna klaar is leg je een plak geitenkaas op elke hamburger.
- Bak de uienringen in de frituurpan zoals hierboven beschreven.
Alle onderdelen zijn klaar. Nu gaan we de burger opmaken.
- Leg op de onderste gedeelte van het broodje de burger met kaas
- Leg je hier wat zuurkool op. Wees niet te zuinig de zuurkool geeft een heerlijke frisse smaak aan het geheel.
- Daarop leg je de speklappen.
- Vervolgens gaan daar bovenop de uienringen.
- Als laatste giet je heerlijke saus van The Sauce over het geheel en leg je het bovenste gedeelte van het broodje erop.
Eet smakelijk.






