Winterse zuurkool burger header

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het zoeken naar de perfecte burger kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren met een heerlijke burger. Na veel experimenteren en doorontwikkelen creëerde we deze heerlijke smaakvolle, pittige maar ook door de zuurkool frisse winterburger.

Laten we beginnen, aan de bak!

Speklappen marineren

  1. Het begin van deze fantastische burger. Voeg in een kom de een grote scheut pittige bbq saus, basterdsuiker, 2 eetlepels zonnebloem olie, grove zout en grove peper naar smaak toe.
  2. Voeg de speklappen hierbij en laat deze minimaal 4 uur marineren.

Zuurkool bereiden

  1. Vul een pan met water en breng deze aan de kook.
  2. Snij de knoflook in mooi fijne.
  3. Voeg de knoflook en de zuurkool bij het kokende water en kook dit volgens de aanwijzingen op de verpakking van de zuurkool.
  4. Giet de zuurkool af en laat deze afkoelen.

Gefrituurde uienringen maken

  1. Snij uienringen van minimaal een halve centimeter dik.
  2. Neem een schaal voor de de bloem.
  3. Pak een tweede schaal en klop daarin de eieren.
  4. Nu maken we de uienringen klaar voor het bakken in twee stappen. Let wel op dat je de juiste volgorde aanhoudt: Haal de ui eerst door het losgeklopte ei en daarna door de bloem. Leg deze op een schaal.
  5. Frituur de uien op 180 graden in frituur olie, doe dit vlak voor de burger klaar is. Zo krijg je een knapperige uienring.

Burger bereiden

  1. Maak de BBQ gereed voor direct grillen op 200 graden.
  2. Deel je barbecue in met een gietijzeren rooster en plancha. Aan de ene kant het rooster en aan de andere kant de plancha.
  3. Tip! Gebruik je een gietijzeren rooster? Leg dan je vlees niet boven het vuur maar juist aan rand van je BBQ. Hierdoor wordt je vlees gebakken door de hitte van het rooster in plaats van het rooster en het directe vuur. Dit zorgt voor een krokante en smaakvollere burger.
  4. Kruid de hamburgers en snijd de broodjes doormidden.
  5. Grill de speklappen en de hamburgers tot deze mooi bruin en gaar zijn op het rooster.
  6. Vet de plancha in met olie en bak hier de zuurkool en de hamburger broodjes
  7. Wanneer de burger bijna klaar is leg je een plak geitenkaas op elke hamburger.
  8. Bak de uienringen in de frituurpan zoals hierboven beschreven.

Alle onderdelen zijn klaar. Nu gaan we de burger opmaken.

  1. Leg op de onderste gedeelte van het broodje de burger met kaas
  2. Leg je hier wat zuurkool op. Wees niet te zuinig de zuurkool geeft een heerlijke frisse smaak aan het geheel.
  3. Daarop leg je de speklappen.
  4. Vervolgens gaan daar bovenop de uienringen.
  5. Als laatste giet je heerlijke saus van The Sauce over het geheel en leg je het bovenste gedeelte van het broodje erop.

Eet smakelijk.

Ferry Krul
Ferry Krul

Mijn naam is Ferry Krul een groot liefhebber van eten en het bereiden van het eten en dan het liefst op verschillende manieren op de barbecue. Wat ooit 15 jaar geleden begon met een beetje barbecueën op autorace weekenden is de laatste 6 jaar uit gegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

Waar ik begon op een webber 47 kogel barbecue met bereiden van pulled pork en ribs werd er al snel een Oklahoma joe smoker aangeschaft, uiteindelijk heb ik gekozen voor een Kamado joe classic 2 waar ik nu gemiddeld 3x per week mooie gerechten op maak.

2 jaar gelden liep ik op advies van een vriend een schuurtje binnen in Opperdoes bij 2 enthousiaste mannen om houtskool te kopen wat begon met een standaard gesprekje over barbecueën groeide al snel uit tot mooie culinaire barbecue verhalen over vlees en eigengemaakte grillworst. Twee jaar verder hebben deze 2 enthousiaste heren een pracht winkel in Purmerend genaamd BBQ Outside en kwam de vraag of ik het leuk vond om mijn recepten te delen. Natuurlijk deel ik graag mijn bbq avonturen met jullie.

Ingrediënten

Bijgerechten

Gerelateerde berichten

Recepten

Varkenshaas rollade

Een heerlijk rollade kan het hele jaar door worden gemaakt maar op één of andere manier hebben we deze toch het liefst in de herfst en winterperiode. Of lekker bij het kerstmaal. Maar ditmaal in het voorjaar.

BBQ Outside

Viking Beef Hammer

Echt een bucketlist dingetje, de beef hammer. Echt een stoer stuk vlees waarmee je indruk kunt maken op je gasten! De beef hammer is afkomstig van de achterschenkel van de rund. Schotel je gasten iets nieuws voor en probeer deze Viking Beef Hammer zelf uit!

Heerlijke gerookte carpaccio salade
Recepten

Gerookte carpaccio salade

Het water loopt je al in je mond als je denkt aan gerookte carpaccio salade met truffelmayonaise.

Je hoort carpaccio vaak vallen in combinatie met een belegd boordje of als voorgerecht in een restaurant. Dus bedachten wij een recept om een volwaardig hoofdgerecht te maken met carpaccio als basis.

Winterse zuurkool burger header
Recepten

Winterse zuurkool burger

Wie houdt er niet van zuurkool in de winter? Wij in ieder geval wel. Tijdens het maken van verschillende burgers kwamen we erachter dat je zuurkool prima kan combineren op een heerlijk broodje hamburger.

Recepten

Gerookte kalfsribs

Vandaag delen we spareribs, maar dan een andere heerlijke variant de kalfsrib. Het vlees komt zoals de naam al aangeeft van het jonge kalf en is hierdoor erg mals en zacht van smaak. Voor mensen die geen varkensvlees lusten of mogen is dit een perfecte oplossing.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen.

Verder winkelen